4
Košarka
pesic

FOTO. Starsport

PEŠIĆ PRED POČETAK KVALIFIKACIJA: Ovo je najjača Grčka ikada, evo kada će se znati tim za Evrobasket! (VIDEO)

Objavljeno: 24.08.22 u 12:48

Košarkaši Srbije sutra igraju svoj meč kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke, a tri dana kasnije sa selekcijom Turske. Zbog loših igara u ranijem delu kvalifikacija, Orlovi su u jako teškom položaju, a o kvalifikacijama, timu i o tome ko ide na Evrobasket, govorio je naš selektor Kari Pešić.

„Igrali smo protiv dve jake reprezentacije kao što su Letonija i Belgija. Vi me malo onako gledate kada kažem „izuzetno jake“, ali zbog nedostatka kontinuiteta, oni su bolji timovi od nas. Da li imamo veći potencijal od njih? Nadam se da imamo. Ja nisam baš tako loš trener, ali za tri dana da napravim ekipu koja će pobediti bilo koga, toliko dobar nisam. Niti igrači mogu za taj period da izađu i da išamaraju koga god“, rekao je osvajač svetskog zlata sa našom selekcijom, da bi se potom nadovezao:

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

„Postajemo tim i nadamo se da će se to videti protiv Grčke. Bez preterivanja, Grčka nikada u istoriji nije imala tim kao sada – i po individualnom kvalitetu… Nemaju kontinuitet kao nekada sa Galisom, Fasulasom i ostalima kada su bili prvaci Evrope, ali ovo je generacija koja se skuplja na drugi način, i sigurno je najbolja koju su Grci ikad imali. Najozbiljniji su kandidati za medalju na Evrobasketu. Atleticizam, izuzetna brzina – ne samo Janis, nego i Kostas koji je postao izvanredan igrač – a imaju i ogromno iskustvo, igrače koji su prošli sito i rešeto kao što su Slukas, Kalates i Papanikolau“.

Zdravstveni bilten nije baš najsjaniji:

„Nedović je pao na kuk, nije baš na kuk, ali… Dobro je. Njegova je velika želja da se što pre oporavi, oporavlja se iznenađujuće dobro. Tek posle večerašnjeg treninga donosimo odluku kojih će 12 igrati protiv Grčke. Ono što znamo sigurno jeste da Bjelica neće igrati. On je mnogo bolje nego što su bile prvobitne prognoze, sigurno neće igrati ove utakmice, ali bolje je… Gudurić je počeo da trenira, videćemo koliko je spreman“.

O timu za nadolazeće Evropsko prvenstvo rekao je sledeće.

„Kada krenemo za Prag. To je 1. septembra. Kada se vratimo iz Turske, imamo nekoliko dana da odlučimo, nećemo žuriti“.

 

0
0

4 Komentara

  1. Ovaj covek je totalno prolupao, jednako je kriv i onaj ko je dozvolio da ovakav lik bude selektor.
    Ovo je, ajde necu reci najslabija Grcka, ali sigurno daleko od nekoliko sastava, posebno onog sa Galisom, Janakisom, Fasulasom ili Dijamantidis, Spanulis, Burusis. Puno stete je vec napravio, veliko je pitanje hocemo li na svetsko prvenstvo, treba ga sto pre maknuti.

    0
    0
    Odgovori
  2. Peshko pusti sada malo da UZIVAMO u VELICANSTVENOM GOLU LEGENDARNOG PAVKOVA, NE SKRECI SA TEME, TJ. NE ODVLACI NAM PAZNJU SA Coor***VINOG PORAZA UPRKOS NEOGRANICENOM BUDZ…ETU…!!! Sutra ce kosarka biti na ‘dnevnom..redu’ ili RASPOREDU…DANAS JE PRELEP DAN, UZIVAJMO GROBARI K’O DA CE VECNO DA TRAJEEEE.!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter