0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

POZNAT SPISAK PUTNIKA ZA SPLIT: Vaterpolisti sa Mađarskom otvaraju EP! (FOTO)

Objavljeno: 23.08.22 u 10:50

Dan pre polaska na Evropsko prvenstvo u Split (27.8. – 10.9.) savezni selektor Dejan Savić odredio je 15 igrača koji će predstavljati Srbiju.

Igraće: Dimtrije Strajo Rističiević (Panatinaikos, 50 utakmica), Dušan Mandić (Novi Beograd, 221 utakmica/354 gola), Radomir Drašović (Novi Beograd, 75/53), Sava Ranđelović (kapiten, Vašaš 196/80), Đorđe Vučinić (Novi Beograd, 18/28), Nemanja Vico (Radnički, 71/45), Strahinja Rašović (Novi Beograd, 113/190), Petar Velkić (Ortiđa, 18/13), Luka Pljevančić (Radnički 18/4), Marko Radulović (Radnički, 26/33), Ognjen Stojanović (Šabac, 44/49), Viktor Rašović (Novi Beograd 121/79), Lazar Dobožanov (Radnički 38), Stefan Branković (Radnički, 10/3), Vasilije Martinović (Novi Beograd 14/13).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Odavno zdravstveni problemi nisu uticali na tok priprema kao ove godine. Do poslednjeg trenutka se čekao stav lekara oko povreda Dušana Mandića, Nikole Jakšića, Đorđa Lazića i Đorđa Vučinića. Odluka je da Mandić koji je bio bolestan i Vučinić mogu u Split a da bi odlazak Jakšića (mišić na ruci) i posebno Lazića (leđa) bili rizični i Savić je doneo odluku da momci nastave oporavk kod kuće.

Foto: VSS

Tako će Srbija u Splitu imati samo trojicu „zlatnih“ olimpijaca Mandića, Ranđelovića i S.Rašovića i po tome će biti sigurno tim sa najviše noviteta. Prvi put će na zvaničnim takmičenjima igrati ne računajući Svetsku ligu igrati Vučinić, Velkić, Pljevančić, Branković i Martinović dok će debi na Evropskim prvenstvima imati još Rističević, S.Rašović, Drašović, Radulović, Stojanović i Dobožanov. Viktor Rašović, Vico, Mandić i Ranđelović su bili u sastavu koji je 2018. u Barseloni osvojio zlatnu medalju. Od njih četvorice Viktor Rašović nije igrao u Budimpešti pre dve godine.

Srbija prvu utakmicu igra 29. avgusta u 12 časova sa Izraelom, dva dana kasnije je u 19 duel sa Mađarskom a u trećem kolu, ponovo u podne rival je Slovenija.

Ukoliko Srbija bude prva u grupi biće direktno u četvrtfinalu gde bi protivnici najverovatnije mogli da budu Italija ili Crna Gora koji su u prednosti u odnosu na Nemačku i Holandiju. Ukoliko bi bili drugi Srbija u osmini finala mogla za rivala da ima Francusku a posle, ukoliko pobedi, ponovo na Italiju ili Crnu Goru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter