1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOŠ DEGENEK: Ubeđen sam da je Zvezda bolja! (VIDEO)

Objavljeno: 23.08.22 u 11:33

Specijalista za mečeve plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona je Miloš Degenek, a za Mozzart sport je pričao o duelu između njegove Zvezde i Makabija iz Haife.

Crvena zvezda je dva puta uzastopno ušla u najelitnije evropsko klupsko takmičenje, a oba puta je jedan od najboljih igrača crveno-belih bio reprezentativac Australije. Prvo je u istorijskoj sezoni 2018/19 u Salzburgu dva puta asistirao za Bena za nešto manje od dva minuta, iako onaj drugi gol sam Degenek pripisuje sebi. Tada je kao glavni akter, uz Bena, naravno, postao miljenik Delija, jer je Ligu šampiona na Marakanu vratio posle 26 godina, odnosno prvi put od kad ona nosi taj naziv!

Zatim godinu dana kasnije, Jang Bojs je izašao na crtu crveno-belima, poveo je čak 1:0 u Bernu, a onda je Degenek poravnao rezultat. Na kraju je meč završen 2:2, a u Beogradu 1:1 i zbog tadašnjeg pravila gola u gostima, Zvezda se oba puta plasirala u Ligu šampiona.

”Gledam svaku utakmicu, zar mislite da sam propustio duel iz Haife. Ako ćemo pošteno Crvena zvezda nije igrala slabo tu utakmicu. Možda je bilo loše početkom drugog poluvremena, ali treba uzeti u obzir i to što je tamo bila velika vlažnost, vrućina, teško gostovanje u svakom slučaju. Sada u Beogradu će sve biti drugačije. Imamo sve na našoj strani. Igra se u našoj kući, pred našim navijačima. Apsolutno sam uveren u prolaz, i da će moji bivši saigrači dati više od maksimuma” započeo je Degenek, kojem ni vremenska razlika ne smeta da bodri svoj voljeni tim, a zatim istakao da je nebitno ko je favorit, a ko autsajder na papiru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

”Kod mene to nije igralo ulogu ko je favorit na papiru, i ko je kao jači. Uvek sam se na identičan način spremao za utakmicu. Razmišljao sam kako da pomognem sebi i saigračima, da delujemo kompaktno. To je bio naš ključ, nismo priznavali da je neko bolji. I šta to znači? Znali smo da Jang Bojs ili Salcburg ne počinju utakmicu sa 12 igrača. Igralo se 11 na 11. Zvezda je takvim pristupom zaslužila da dobija lakše rivale na žrebu. Posle utakmice u Haifi možda je donekle Makabi u prednosti. Imaju gol viška i moći će da čekaju. Ali opet sa druge strane Zvezda ima sve u svojim nogama” rekao je reprezentativac Australije, a zatim pomenuo da bi iskustvo moglo da bude od ključnog značaja u večerašnjem meču.

”Samo treba biti strpljiv, ozbiljan kvalitet imamo. Ubeđen sam da je Zvezda bolja. Znamo da oni mogu da čekaju i troše vreme, ali ne treba da nas hvata panika. Idealno bi bilo da damo gol u prvom poluvremenu, ali i ako ga ne bude svi moraju da veruju. Jer Zvezda nije slučajno uradila sve ove lepe stvari u Evropi, niti je slučajno, primara radi, nadigrala Milan sa igračem manje. To je ogromno oruđje, jer smo prolazili kroz ovakve situacije” zatim je Degenek otkrio da li je u kontaktu sa bivšim saigračima.

”Čujem se redovno sa pojedincima. Ne samo posle Haife, zovem ih i posle neke druge utakmice. Znaju oni šta večeras mogu da dobiju. Liga šampiona je ultimativno takmičenje,nešto najlepše što jedan fudbaler može da poželi. Znam kako će to da izgleda, i kako je izgledalo u nekim ranijim utakmicama. To su oni događaji pred punim stadionom, kada razmišljaš samo da trčiš, grebeš, boriš se za Ligu šampina. Eto, samo to bi mogao da poručim bivšim saigračima. Neka ih kola hitne pomoći odnesu sa stadiona posle utakmice, samo da pobedimo” bio je jasan, a za kraj se dotakao napadača Makabija, Pijera.

Može on da se zaustavi. Jeste jak, dobro igra leđima i uz sve to je brz. Sa takvim napadačima moraš da budeš vrlo oprezan, da budeš pametan prilikom postavljanja kako bi do izražaja došle njegove mane. Znam da Drago i Milun mogu da ga neutrališu. Imali su oni posla i sa boljim špicevima, pa su ih lako rešavali”.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter