0
Evropske lige

Fudbal Jelen Super League season 2015-2016 Partizan v Vojvodina head coach Nenad Lalatovic (L) and Nikola Ninkovic (R) Beograd, 05.12.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

DŽIGI NINKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA HOTSPORT: Lalatović me zvao čim je došao, ovo je prava prilika da se vratim u život!

Objavljeno: 23.08.22 u 19:18

Nikola Ninković je i pored toga što tek ima 27 godina prošao izuzetno dug put u svojoj karijeri. Preko Bogatića, to Partizana, Đenove, Askolija, pa do doskorašnje epizode u Proleteru. Ipak, popularni Džigi je ovo leto pojačao Borac iz Banjaluke, gde veruje da može da se vrati u fudbalski život i pokaže nivo igara kakve dolikuju njegovom talentu. On je ekskluzivno za naš sajt govorio o dolasku u Borac, odnosu sa Lalatovićem, i svom povratku na stari nivo igre.

Nakon ne sjajne timske sezone u Proleteru, seliš se u Republiku Srpsku, zašto baš Borac iz Banja Luke?

„Zvao me Lalatović prvi dan kad je došao, pitao me da li bih ja došao, od prvog dana smo bili u kontaktu. Nismo uspeli da se dogovorimo pre početka priprema i sezone, ali evo konačno sam ovde i mislim da je dobra sredina i prava prilika da se vratim u život, fudbalski, nije bilo baš dobro sa proleterom, gde sam bio igrao potpuno nespreman, i kad sam na zimskim bio, tek sam izašao iz povrede. Svakako nisam bio u formi, te pripreme nisu bile dovoljne i sezona se završila kako se završila“.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Kakav odnos imaš sa šefom struke, Nenadom Lalatovićem?

„Zvao me Lalatović, bio sam mu želja od početka, imamo sjajan odnos, nadam se da će tako i ostati. Pričali smo dosta kad sam došao, rekao mi je šta očekuje od mene i sve ostalo“.

 

Koji su ciljevi ekipe u aktuelnoj sezoni, a koji su tvoji lični?

„Pa posle neočekivanog ispadanja iz Evrope, okrećemo se domaćem prvenstvu i kupu. Ciljevi su oba trofeja, kao što vidiš bukvalno svako svakog može da dobije ovde, što rezultati i pokazuju. Liga je jako ujednačena, svakako je Borac jedan od favorita na papiru. Ciljevi su najviši mogući. Ja sam siguran da ćemo se boriti za prva tri mesta i nadam se da ćemo uspeti da osvojimo pre svega zbog dobrog trenera“.

Iako dugo nisi igrao, u dresu Proletera pokazao si da i dalje što se kaže ‘znaš fudbala’. Koliko ti je falio fudbal?

„Problem je bio moja fizička sprema, jednostavno je toliko dugo neigranje ostavilo traga. Bilo je teško vratiti se. Pokazao sam da znam da igram, ali to nije bilo dovoljno. To može biti daleko bolje, to nije bilo ni nekih 20 posto. Ne možeš da uđeš u sezonu bez priprema, a da igraš kao da si u formi. Ovo nije video igrica, nego stvaran život. Koliko god da sam dobar sa loptom, kada ne družiš s njom, izgubiš rutinu i osećaj. Potrebno je sigurno neko vreme da se ta rutina povrati. Četiri meseca nisam radio sa ekipom, sad već polako hvatam, trebaće mi malo vremena da se vratim na stari nivo. Očekujem da ću biti na klupi već sad u petak. Fudbal mi je falio, od šeste se bavim ovim, jedva sam čekao da se vratim na teren“.

 

Kada uporedis svoje najbolje dane i sadašnju formu, u čemu vidiš najveću razliku?

„Najveća razlika je u tome što sam imao jake treninge u dobroj ekipi, to je nešto što je jedina razlika. Nisam zaboravio da igram fudbal, ideje koje imam u glavi, to ne možeš da zaboraviš. Naravno, ne može samo tako da se igra fudbal, onda bi ga i ljudi od pedeset godina igrali. Nisam još blizu perfekcije, ali polako ulazim u ritam. Potrebno mi je da svi budu strpljivi, trudiću se da budem sve bolji i bolji. Najbitnije mi je da klub pobeđuje i da ispunimo ciljeve“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter