0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

„NEKA MARAKANA IZJEDNAČI, A MI ĆEMO POBEDITI“: Veliki sam optimista, Zvezda je dosta veći klub od Makabija! (VIDEO)

Objavljeno: 22.08.22 u 11:08

Fudbaleri Crvene zvezde i Makabija u utorak od 21 čas igraju revanš meč plej-ofa za Ligu šampiona, a prvi meč u Izraelu dobio je tim iz Haife rezultatom 3:2, ništa što je nemoguće dostići za petostrukog uzastopnog prvaka Srbije. Uoči utakmice Dejan Stanković se obratio medijima.

„Sigurno da poznajemo dosta bolje ekipu Makabija. Teren je jedino merilo gde upoznaš protivnika i sebe. Jedna dobra ekipa koja nam je stvorila dovoljno problema da smo imali o čemu da razmišljamo. Meč će biti drugačiji nego u Haifi, tako da sam realni optimista što se tiče ove utakmice“ – počeo je Deki na pitanje izraelskih medija.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

„Svaki meč je svaki za sebe, i svaki stadion je stadion za sebe. Obožavamo da igramo na Marakani. Pričao sam i prošle godine dok smo igrali protiv jakih timova da se možda neće uplašiti atmosfere, to ide od igrača do igrača, ali sigurno je da ćemo mi imati mnogo jače igrače, nego što je to njihov stadion uradio protiv Zvezde. Ja u našu atmosferu verujem, mi smo se stopili sa njom i kroz neke anegdote. Neka Marakana izjednači mi ćemo se potruditi da pobedimo. Svaki rezultat je u igir, ako slučajno dođe do penala, tu faktor stadiona ili navijača ne igra, nego ko je hrabriji. Ima dugačak put do izvođenja penala“.

Ako izgubite jel to katastrofa za vaš klub?

„Fudbal će se igrati i dalje, jesu u prednosti, mi smo tamo pokazali mane, ovde ćemo vrline. Da li je poraz katastrofa, to je na klubu. Da li je sve do sada neki dobar put? Ja sam na raspolaganju šta god da se odluči“.

Zvezda ima realan rezultat za prolaz, puna Marakana, koliko to može da previše opusti navijače, ili može nekoga da pokosi trema, da li je to mač sa dve oštrice?

„Mislim da je Marakana samo prednost, da niko ne bi trebao da se uplaši pred navijačima. Na njima je da daju podršku, a na nama je da stignemo rezultat“ – rekao je Katai, pa se Stanković nastavio:

„Na meni je da izbalansiram, da ne krenemo da rešimo meč što pre, ali da se ne zaletimo previše. Ja se isto slažem da je rezultat aktivan, ako je već trebalo da bude loše, ovo je idealan rezultat. Da je nerešeno bilo bi opuštanja, ovako samo treba da se nađe ravnoteža i da se ne ostavlja prostor“.

Da li je očekivati da sutra budeš opet međunajboljima nakon nekoliko lošijih mečeva pitali su Saleta.

„Pa dobro, nije sve bilo po planu u meču sa Makabijem. Moja igra nije toliko bitna, rezultati su bili tu. Nadam se da će to sutra biti onaj stari Katai. Sigurno da nam znači Bukari i njegova brzina plaši protivnike, dosta su nas zatvarali levo, ali sada smo i na desnoj strani mnogo opasni“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter