0
Evropske lige

FOTO: Newcastle United FC @NUFC / Twitter

SVRAKE POKAZALE ZUBE: Golčina Tripijea nedovoljna za trijumf nad Pepovom mašinerijom! (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.22 u 19:50

Goleada završena bez pobednika!

Susret 3. kola Premijer lige Engleske između Njukasla i Mančester Sitija, bez konkurencije, najuzbudljiviji je duel od starta ovosezonskog takmičenja. Svrake su uspele da pariraju aktuelnom šampionu države, a utakmica puna preokreta i golova, završena je rezultatom 3:3. Efikasnost na obe strane terena izostala je samo u finišu utakmice, a publika, kao i brojni fanovi širom planete, uživali su u spektakularnom okršaju dva premijerligaša. Mnogi su ovaj meč najavljivali kao ‘minu nedelje’, jer su verovali u kvalitete crno-belih, kao i neverovatnu podršku koju Njukasl tokom cele utakmice dobija sa tribina.

Siti je od prvog sudijskog zvižduka kreneo sa namerom da nametne svoj stil igre. Ekipa sa ‘Etihada‘ pokušavala je da proitvnički otpor slomi kroz posed lopte i duge akcije koje su ukrašene mnoštvom dodavanja, uglavnom ‘na prvu’. Snažan bedem ispred svog gola sa druge strane postavio je domaćin. Klub iz Mančestera bio je blizu vođstva već u 4. minutu susreta, kada je tik iznad prečke šutirao Rodri.

Nije se dugo čekalo na promenu rezultata! Samo nekoliko sekundi kasnije, Siti je na prepoznatljiv način došao do prednosti. Kvalitetan centaršut uputio je Bernardo Silva, a da zna da sarađuje sa Portugalcem, po ko zna koji put pokazao je Ilkaj Gundogan. Nemački as je naleteo na loptu, prihvatio je, te snažno zakucao u mrežu. Golman domaćeg sastava bio je nemoćan prilikom pokušaja da interveniše.

Nastavili su gosti u istom ritmu. Siti je gradio akcije, vrlo kreativno, kao i obično kada je na terenu glavni organizator igre – Kevin De Brujne. Belgijanac se našao u idealnoj prilici za dupliranje vođstva. De Brujne je istrčao sam ispred čuvara mreže crno-belih, odlučio je da šutira u desni ugao, a Nik Poup je maestralno intervenisao i sačuvao svoj tim.

Delovalo je da će Njukasl biti orijentisan isključivo na defanzivu, ali gledali smo drugačiju igru domaćih. Svrake su prepustile posed gostima, nisu ni pokušavale da se takmiče u tom parametru, ali bili su izuzetno opasni i direktni u tranziciji.

Već u 16. minutu Fil Foden našao se u identičnoj prilici kao De Brujne nešto ranije, ali Poup je još jednom bio na vrhunskom nivou.

Prvu ozbiljnu priliku za izjednačenje Njukasl nije realizovao. Migel Almiron je umirio loptu u kaznenom prostoru, namestio se, ali šutirao visoko preko gola. Uspeo je Almiron da se iskupi nekoliko minuta kasnije, tačnije u 28. minutu. Sent Maksiman je poslao perfektan centaršut koji je u gol pretvorio Almiron. Kada je gol potvrđen nakon asistencije iz VAR sobe, znao je Migel da ga proslavi na pravi način. Ne samo zbog pogotka, ali as crno-belih je bio najveća pretnja za Siti u prvom poluvremenu. U još nekoliko navrata je ozbiljno ugrozio Edersona.

Njukasl je do preokreta došao u 39. minutu. Sreća je obuzela domaće vatrene pristalice,a atmosfera na stadionu je bila za pamćenje. Kalum Vilson je matirao Edersona udarcem uz desnu stativu. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 2:1.

Erupciju oduševljenja izazvao je treći pogodak domaćina, koji je ruku na srce, najlepši u ovom kolu prestižnog takmičenja. Kapiten crno-belih, Kiran Tripije, oporavio se od teške povrede i ponovo pokazao kakvu bombu poseduje. Kao iz topa izveo je slobodan udarac, a Ederson nije imao nikakve šanse.

Kao što se očekivalo, Siti je u nastavku ‘mučio’ domaćina. Gvardiolina četa je stvarala šanse iz napada u napad, a crno-beli su dva puta poklekli. Nakon sjajne kombinacije i dodavanja u kaznenom prostoru Erling Haland je postigao 3. gol od starta sezone.

Ubrzo je Siti došao do izjednačenja, kada je dirigent magije plavih – Kevin De Brujne, poslao čarobnu asistenciju koju je Bernado Silva jednostavno morao da pretvori u gol.

Dosta uzbuđenja viđeno je do kraja susreta, Njukasl se ‘muški’ branio, a uspeo je u nameri da ostane neporažen.

Svrake u narednom kolu gostuju Vulverhemptonu koji do sada nije ostvario trijumf,  dok Siti borbu za titulu nastavlja protiv Kristal Palasa, koji je najprijatnije iznenađenje od starta sezone.

Subota:

Totenhem – Vulverhempton 1:0

Fulam – Brentford 3:2

Everton – Notingem Forest 1:1

Kristal Palas – Aston Vila 3:1

Lester – Sautempton 1:2

Bornmut – Arsenal 0:3

Nedelja:

Lids – Čelsi 3:0

Vest Hem – Brajton 0:2

Njukasl – Mančester Siti 3:3

Ponedeljak:

21:00 Mančester junajted – Liverpul

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter