0
Košarka

Kosarka Basketball ABA season 2020-2021 Partizan v Crvena Zvezda head coach Sasa Obradovic Beograd, 23.11.2020. foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

SAŠA OBRADOVIĆ POVREĐEN IGRAO ZA REPREZENTACIJU: Nije poslušao doktore – ljubav prema naciji presudila!

Objavljeno: 20.08.22 u 13:24

Odlučio je da rizikuje.

Nekadašnji trener Crvene zvezde i bivši proslavljeni reprezentativac naše zemlje Saša Obradović, pričao je u podkastu „Jao Mile“ o igranju za nacionalni tim. On je istakao da je 1999. godine zanemario povredu kako bi nastupao za reprezentaciju, iako su doktori bili izričito jasni.

– Doktori su mi savetovali da ne igram za reprezentaciju. Opet mi je ponovoljeno kroz druge savete, u Rimu i posle u Berlinu, da bi trebalo da se oporavim i da ne bi trebalo da igram. Da je to ozbiljna stvar. Međutim, za mene je tada pa i sada bila čast i odgovornost da nastupaš za državni tim, nisam mogao da razmišljam na taj način. Pa čak i da ne dobijem ugovor u najvećem timu. Ostala mi je najveća privilegija što sam igrao za ovu zemlju i to što smo uradili svih tih godina, počeo je Obradović.

Obradović potom navodi da ga je ovo sputalo u ostvarivanju još veće karijere.

– Ostavili su me tamo posle dijagnoze, isplakao sam se tada i govoreći o mom mentalitetu, ostavio sve u toj sobi. Došao u hotel, u sobu, istuširao se najnormalnije kao da se ništa nije dogodilo i sutradan došao novi dan, novi riset i posvećenu samo oporavku. Bukvalno je trebalo da mi se to desilo da bih otišao u pravu stranu, da bih postao trener i sreo sve te ljude koji su mi pomogli u karijeri.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Poznato je da igrači nisu isti nakon ovakve povrede, čega je svestan i nekadašnji trener Crvene zvezde.

– Ja sam ekstrem, dosta toga toga sam izgubio i igrački i dosta toga finansijski, reputacijom. Nisi više isti kada se povrediš. Ostalo je tamo, zaključio je Saša Obradović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter