0
Atletika

Foto: SAS

NEBESKI HITAC ADRIANE: Sija srebro kao zlato! (FOTO)

Objavljeno: 20.08.22 u 22:21

Dvostruka svetska juniorska šampionka, Adriana Vilagoš upravo je postala i EVROPSKA SENIORSKA VICEŠAMPIONKA u bacanju koplja!

Adriana Vilagoš ostvarila je neostvarivo! Njeno koplje letelo je do 62.01 m, što joj je donelo srebrnu medalju na Evropskog prvenstvu u Minhenu! Najmladja osvajačica medalje ikada na seniorskom prvenstvu Evrope u bacanju koplja upravo je postala naša Adriana Vilagoš!

Prava drama odigrala se na Olimpijskom stadionu u Minhenu u finalu bacanja koplja, naša atletičarka bacila je koplje u prvoj seriji „samo“ 51.15 m i kao 12-ta završila prvu seriju, već u drugoj seriji koplje je letelo dalje, do 55.14 m, a hitac iz treće serije od 59.64 m obezbedio je Adriani dodatna tri bacanja i šesto mesto.

U četvrtoj je bila nešto slabija (56,03 m), a onda je u petoj bacila 60,32, samo centimetar više od legendarne Barbore Špotakove i došla do trećeg mesta! Špotakova je u poslednjoj seriji bacila više od Adriane, a onda je u poslednjoj seriji Adriana pokazala od čega je satkana! Bacila je 62.01 m i došla do srebrne medalje i najvećeg uspeha u karijeri!

Devojka iz Malog Iđoša je sa 18 godina na svom prvom seniorskom takmičenju pokazala da je čeka velika karijera i da će tek da osvaja medalje na najvećim takmičenjima.

Šampionka Evrope postala je grkinja Elina Tzengko sa najboljim rezultatom njene karijere – 65.81 m, dok je treće mesto zauzela legendarna Barbore Špotakova sa 60.68 m.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter