0
Fudbal

Fudbal Kup Srbije Season 2017-2018 Polufinale Semifinal Match Two Partizan v Cukaricki Referee sudija Milorad Mazic Beograd, 14.04.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

MAŽIĆ SA IBRAHIMOVIĆEM PRIČAO NA SRPSKOM: Jedan fudbaler ga provocirao jer je Srbin! (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.22 u 13:44

Sa svima je normalno razgovarao, ali…

Najbolji srpski sudija ikada Milorad Mažić, završio je svoju karijeru 2020. godine. Od tog momenta, Mažić radi u FS Kipra, gde pokušava da unapredi tamošnje arbitre.

Opšte je poznato da je Mažić sudio neke od najvećih utakmica, među kojima je bilo i finale Lige šampiona. U podkastu Alesto, on je otkrio da je sa svim fudbalerima iz regiona pričao na srpskom, pa tako i sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Sa Zlatanom sam pričao na srpskom jeziku. To je lider svetskih razmera, ima veliki uticaj na ekipu to sam često spominjao. Sa svim igračima iz Ex-Yu sam pričao na srpskom. To je prednost, ima ih dosta, ludost je da sa igračima sa ovih prostora pričam na engleskom i to je ludost, a čuo sam da neki tako rade – to je meni nepojmljivo. Može to da pomogne da prenesete pravu poruku i imam sjajna iskustva sa mnogima od njih, počeo je Mažić.

Ipak, nije sa svima imao pozitivna iskustva. Bivši srpski sudija, otkrio je da je jedan igrač sa naših prostora pokušao da ga provocira na nacionalnoj osnovi, ali da mu nije zamerio.

– Bio je slučaj, da ne dajem na publicitetu… Sudio sam veliku utakmicu, možda i jednu od najvećih u karijeri, gde je jedan igrač sa prostora bivše Juge pokušao – i nije menjao taktiku do kraja meča, kao i cela ekipa – da me provocira na osnovu konotacije nacionalne osnove, počeo je Mažić i dodao:

– Sve je to legitimno, ljudi se služe svakakvim sredstvima da pobede. Da li je to kažnjivo ili ne, to je u rukama sudija. Bio sam možda nespreman i šokiran, ali i veliko iskustvo i igračima je dozvoljeno da se služe svim sredstvima da dođu do cilja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Malo je falilo da Milorad Mažić sudi i finale Svetskog prvenstva, ali je prolaskom Hrvatske ta priča završena.

– Šanse su bile velike, ali to je pitanje usmereno za Kolinu. Mi smo dobili najjaču utakmicu četvrtfinala gde nam je napomenuto da treba da znamo šta to znači. To je bio finale pre finala: Belgija – Brazil. Sudili smo dobro, ocene su bile dobre, pa smo bili ostavljeni među par kandidata šta će biti u polufinalu. Tamo se desilo šta se desilo, jedan član Sudijske komisije iz FIFA mi je tada rekao posle Hrvatska – Engleska. „Milorade, ti znaš sad ovo znači“. Onako, možda nisam bio svestan tog momenta, ali posle par minuta sam shvatio i to je bilo normalno. Sudija koji sudi finale Lige šampiona je veliki kandidat za finalnu utakmicu jer je u najboljoj utakmici, najbolje je predstavljen u javnosti, zaključio je Milorad Mažić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter