1
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

ČUDO U DORTMUNDU: Borusija vodila 2:0 do 89. minuta, pa izgubila! (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.22 u 18:32

Šokantan preokret!

Susret trećeg kola nacionalnog šampionata Nemačke između Borusije Dortmund i Verder Bremena doneo nam je pravu senzaciju i jedan od najvećih preokreta godinama unazad. Gostujući sastav je slavio sa 2:3, pobeda Verdera svakako bi važila za iznenađenje, ali sve je preraslo u šokantan trijumf jer su Milioneri vodili sa 2:0 do 89. minuta.

Gostujući sastav je hrabro, bez preteranog respekta istrčao na teren i nadigrao velikana iz Dortmunda. Uspeli su Milioneri da sačuvaju svoju mrežu u prvom delu igre, iako su gosti neretko preteli. Kazna za propuštene prilike ‘stigla’ je Verder u finišu prvog poluvremena. Pad koncetracije
gostujućeg sastava u 2. minutu sudijske nadokande iskoristio je Džulijan Brandt, koji je zatresao mrežu ekipe iz Bremena nakon asistencije Marka Rojsa.

Hrabra igra i požrtvovanje nisu Verderu donosili rezultat, što je ozbiljno nerviralo igrače gostujućeg tima. Pravi šok za njih usledio je u 77. minutu kada je Gerero duplirao prednost Borusije, dok se u ulozi asistenta ponovo našao kapiten, Rojs.

Ipak, gosti nisu posustajali. Psihološka prednost, kao i rezultatska, apsolutno je bila na strani Milionera, ali usledila je neverovatna završnica. Pravda je ponovo bila spora, ali dostižna. Jednostavno, bolji rival je odneo trijuf i to na senzacionalan način.

Li Buhanan je na efektan način ublažio prednost u 89. minutu. Niko na stadionu nije mogao da povereuje šta domaće očekuje u samom finušu meča.

Zaćutao je ‘Signal Iduna Park‘ u 93. minutu, kada je izjednačenje gostima doneo Romano Šmit. Osmesi više nisu postojali na licima domaće publike, a samo dva minuta kasnije viđene su i brojne suze.

Oliver Burk je u 95. minutu zatresao mrežu Borusije, postigao gol vredan tri boda i tako kreirao jedan od najvećih preokreta poslednjih godina u svetu fudbala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter