0
Kladionica

FOTO: MerkurXTip

XTIP FANTAZI: Najava i saveti za 3. kolo!

Objavljeno: 19.08.22 u 13:48

Dobrodošli u najavu i savete za treće kolo Fantazi Premijer lige. Možemo reći da su nam pojedine ekipe otkrile način na koji će igrati, samim tim i njihova fantazi slika je nešto jasnija, naravno da sa druge strane imamo i listu “dužnika“ koji nam nikako ne olakšavaju stvari.

Krećemo u subotu u popularnom terminu od 13:30h, gde Totenhem dočekuje Vulvse. Konteova ekipa se izvukla prošlo kolo u sjajnom Londonskom derbiju gde je prštalo na sve strane, od samog terena do sukoba izmedju dva menadžera. Son i Kejn imaju prednost u odnosu na ostale igrače, ukoliko štedite, Kuluševski je sjajna opcija i mogao bi biti mini iznenađenje ovo kolo. Odbrana Spursa deluje kao dobra opcija, jer “vukovi“ još nisu pronašli napadačku igru, sigurno da je jedan od glavnih razloga odsustvo glavnog špica Himeneza. Još jedna bitna stvar za fantazi menadžere je da bi Perišić mogao da počne od prvog minuta, ali treba napomenuti da verovatno neće odigrati svih 90, jer znamo već da Konteovi krilni igrači (ving bekovi) retko kada odigraju ceo meč, zbog velikih fizičkih napora.

Selimo se u plavi deo Liverpula, gde Everton traži prve bodove protiv pridošlica u Premijer ligi, Notingem Foresta. Entoni Gordon se nameće kao najbolja opcija, pre svega što se vodi kao vezni igrač, jeftin je i igra na poziciji napadača. Brz, prodoran, mnogo slobode u igri mu je dao Lampard, verujemo da će upisati neke bodove u ovom kolu, granica u MerkurXtip-u je 4.5 i kvota na + 3.2.

Sledeći meč na koji treba obratiti pažnju je Lester-Sautempton. “Lisice“ su u dva meča postigle četiri gola i s tim Rodžers može biti zadovoljan, problem je što su primili šest i sada zajedno sa Mančester Junajtedom i Sautemptonom imaju najlošiju odbranu u ligi. Zbog toga ne preporučujemo odbranu, nego samo napadačke opcije. Medison sa jednom asistencijom i golom i skoro najviše upućenih šuteva ka golu u Premijer ligi se nameće kao prva opcija. Granica je 5.5 i kvota na + 2.7.Ukoliko kuburite sa novcem Dusberi-Hol može uskočiti, dosta ofanzivnu ulogu ima u timu. Naravno da ne treba izostaviti najveću lisicu od svih – Džejmi Vardija, ovo bi mogla biti njegova utakmica.

Poslednja utakmica u subotu, jug Engleske, dobro poznati Vitaliti stadion dom fudbalera Bornmuta gde dolazi tim koji trenutno igra najlepši fudbal na ostrvu, Arsenal. Na papiru deluje lak zadatak za “tobdžije“, međutim videli smo kako se Vila provela prvo kolo ovde. “Trešnjice“ će sigurno dati sve od sebe da otkinu prve bodove Arsenalu, ali verujemo da će Arteta sa vetrom u leđima koji ga nosi iz prva dva kola doći do sva tri boda. 78,6% fantazi igrača ima Žezusa, kome je granica 5.5 i kvota na + 2. Slobodno probati Brazilca i sa kapitenom. Saka bi konačno mogao imati svoj dan, pa za hrabrije možda i njemu dobaciti kapitensku traku. Ko ima Martinelija nema potrebe da brine, cena mu raste, igra dobro i što je najvažnije donosi bodove, zato samo napred. Odbrana Arsenala nije loša opcija, mogao bi to biti i klin šit, pa Remsdejl ili Zinčenko mogu poslužiti.

Čelsi gostuje na Eland Roudu nezgodnom Lidsu, gde posle prva dva kola obe ekipe imaju po 4 osvojena boda. Domaćina predvodi Rodrigo i ne samo njih, nego i Premijer ligu, jer je prvi strelac sa 3 postignuta gola, međutim ne bismo preporučili da se zalećete sa Lidsovim igračima, ipak očekujemo dobru igru odbrane “plavaca“, koja im je i najjači deo tima, stoga ako imate Džejmsa, Kulibalija, Mendija ili možda Kukurelju koji će verovatno ponovo početi utakmicu, nemojte menjati. Od napadačkih opcija Čelsija izdvojiti Maunta za kojeg je vreme da se probudi i donese neke fantazi poene.

Njukasl ima najteži zadatak ovo kolo, na Sent Džejms Park dolazi branilac titule Mančester Siti. “Građani“ sa dve pobede i mnogo samopouzdanja ulaze u ovaj duel. Haland je prošlo kolo “podbacio“ sa samo asistencijom, dosta fantazi stručnjaka je iskoristilo i čip “triple captain“ što nikako nije bila dobra odluka. Očekujemo tvrdu utakmicu i dobar otpor “svraka“. Odbrana Sitija deluje kao bolja opcija od napada, Kanselo i Diaz pre svih. Prvopomenutog imate i u ponudi “Dueli igrača“. Naravno da nećete stavljati na klupu Halanda i De Brujnea ukoliko ih imate u timu.

Za kraj i zatvaranje trećeg kola, ponedeljak 21h, nokautirani Mančester Junajted će ugostiti Liverpul koji ima samo dva osvojena boda iz prve dve utakmice, što je dva više od njihovih rivala. Očekuju se golovi, pre svega gostiju. Salah bi mogao proraditi i slobodno mu staviti i kapitensku traku. Diaz posle odličnog gola protiv Palasa ulazi u utakmicu sa dosta samopouzdanja i verujemo da će doneti bodove. Odbrana Liverpula ne deluje sjajno, ali ovo je idealna prilika da naprave nešto, jer su “crveni đavoli“ van svakog ritma i apsolutno se ne zna ko šta radi u ekipi. Ipak, ovo je najveći derbi u Engleskoj, pa verujemo da će Junajted postići pogodak, pa ako imate neku napadačku opciju, preporučio bih da je ostavite.

Ne znam za vas, ali mi ne možemo dočekati subotu i prvu utakmicu.

Srećno sa nameštanjem tima. 🙂

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter