0
Evropske lige

Foto: Twitter/@juventusfc

KOSTIĆ ZVANIČNO PREDSTAVLJEN: Pratio sam Juventus od detinjstva! (FOTO)

Objavljeno: 19.08.22 u 22:30

Juventus je danas i zvanično predstavio reprezentativca Srbije, Filipa Kostića, iako je on već u vikendu za nama i upisao debitantski nastup za Staru damu.

Zaista sma srećan što sam ovde, moram to da kažem još jednom. Poslednji meč pobedili smo 3:0 i zaista je bilo lepo. Želeo sam da promenim sredinu. Dušan je ovde i zaista sam srećan. I generalno govoreći, drago mi je što sam postao deo Juventusa“, započeo je Kostić.

Najbolji igrač prošlosezonske Lige Evrope je istakao da je upravo Vlahović imao veliki uticaj na njegov dolazak u crno-bele iz Torina.

„Dok sam igrao sa Vlahovićem u reprezentaciji Srbije, Dušan me je pitao koje je moje mišljenje o klubu i dodao da bi voleo da igramo zajedno. Rekao mi je mnogo toga lepog o Torinu. Sada vidim da je bio u pravu za sve. Kada me pitate o idealnoj igri nas dvojice, to bi bilo dodavanje na 16 metara odakle Dušan može da da gol“.

Krenuo je zatim Kostić da priča o izazovima koji ga očekuju u novom klubu.

Juventus je klub koji zahteva pobede. Napredovaću korak po korak, meč po meč. Znam šta klub traži od mene i uradiću sve što je potrebno da napreduje. Nisam bio uključen u pregovore od prvog kontakta. Znao sam da želim da dođem ovde i da ću uraditi sve da dođem ovde. Pratio sam Juventus od detinjstva. Moj zadatak je ovde da omogućim napadačima najbolje lopte kako bi postigli golove. Zato sam ovde“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Pomenuo je i neke detalje iz razgovora sa Masimilijanom Alegrijem.

„Razgovarali smo o normalnim stvarima, sistemima igre i nekim tehničkim aspektima. Neko sam ko mnogo radi, još nisam raspakovao torbe jer želim da se što pre uklopim. Nema prevelike razlike između Nemačke i Italije. Postoji sistem u koji je potrebno ući, nadam se da ću se svakodnevnim radom brzo prilagoditi novom klubu.

Na kraju je otkrio i zašto je izabrao broj 17.

Broj 17 je bio slobodan i odlučio sam da ga zadržim i ovde pošto sam ga već nosio u reprezentaciji“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter