FOTO: Screenshot
in

DA LI STE VIŠE BILI ZA FIFU ILI PES: Kraj jedne ere i simbola detinjstva mnogih!

Veliki broj ljubitelja sporta voli da igra i sportske igrice, ili kako je danas ispravnije reći, simulacije. Ipak ne postoji u svetu sportskog gejminga rivalstvo jako poput legendarnih franšiza PES-a i FIFA-e. Ipak čuvenim igricama je i zvanično došao kraj.

FIFA više neće postojati pod tim imenom, Electronic Arts više ne poseduje prava na taj naziv, verovatno gubi i veliki broj licenci, pa samim tim izdanje više koje izlazi krajem septembra poslednja je u nizu legendarnih fudbalskih igrica. Gotovo 30 godina trajala je pomenuta igra, ali sada joj dolazi kraj.

Takođe PES više ne postoji u obliku kakvom je postojao, jer je Konami usled finansijskih problema morao da menja kurs, veliki broj licenci je takođe izgubljen, a sama franšiza je postala eFootball, ali i jedna od najgorih igrica svih vremena, jer je prošle godine izašla apsolutna sramota za bilo koju kompaniju.

Bilo kako bilo, svi smo barem jednom igrali neku od ove dve igrice, neki smo nebrojane sate uspevali da potrošimo u izgradnji idealnog tima, neke od naših najlepših uspomena su vezane za ove dve igre, tako da, sada kada je došao kraj, možemo se samo da budemo zahvalni na sjajnom rivalstvu koje je svim fanovima dalo osećaj kao da smo stvarno u samom vrhu svetskog fudbala.

Koju igricu ste preferirali?

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

XTIP FANTAZI: Najava i saveti za 3. kolo!

RADNIKU I RADNIČKOM GORI POD NOGAMA: „Mnoge greške ispravljamo, pobeda je najbolji lek“!