0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDINO DETE, ČUKINO BOGATSTVO: ‘Moja očekivanja na Brdu su najviša! Želimo Evropu i sam vrh tabele!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.08.22 u 16:56

Ofanzivac Čukaričkog, Vladimir Lučić, govorio je za HotSport nakon spektakularnog pogotka u prethodnom kolu nacionalnog prvenstva,

Krajem prethodnog meseca, u udarnom periodu aktuelnog prelaznog roka kada svi klubovi najavljaju takozvane transfer ‘bombe’, jedna takva je eksplodirala na Banovom brdu. Čukarički je ponovo odradio odličan posao. U redove belo-crnih, na jednogodišnju pozajmicu iz Crvene zvezde stigao je mladi ofanzivac, Vladimir Lučić. Čukarički je izdejstvovao još jednu važnu stavku prilikom sklapanja saradnje, pa će u slučaju da Lučić opravda očekivanja u novoj sredini, po završetku sezone imati mogućnost da otkupe njegov ugovor od aktuelnog šampiona Srbije.

Dušan Kerkez je na raspolaganju dobio momka koji je tokom dve prethodne sezone ‘zaludeo’ prvoligašku publiku majstorijama i lucidnim potezima u dresu IMT-a. Popularni Traktoristi su verovali u kvalitete mladog ofanzivca, a za uzvrat su dve sezone dobili lidera u svojim redovima. Lučić je obavio letnje pripreme sa Crvenom zvezdom, čak je dobio šansu i za dva nastupa u ekipi Dejana Stankovića, ali nije uspeo da se izbori za značajniju ulogu u paklenoj konkurenciji crveno-belih. Kako sam neretko ističe, dolaskom na Banovo brdo stigao je u najbolju sredinu za napredovanje.

FOTO: STARSPORT

Trener Kerkez ga je odmah ‘gurnuo u vatru’, a Lučić je u razgovoru za HotSport govorio o prvim utiscima nakon prvenca u dresu Čukaričkog.

VL: Šef, Dušan Kerkez, odmah mi je dao priliku i ukazao poverenje da debitujem, da igram… Iskreno, nadam se da sam opravdao njegovo poverenje dobrim partijama, a da ću tek demonstrirati šta znam u budućnosti i tako opravdati očekivanja svih ljudi u klubu. Mnogo mi znači minutaža, nije kliše, to je najvažnije za jednog igrača, pogotovo mladog.

Vladimir se brzo adaptirao na novu sredinu, uklopio se u sistem igre koji forsira stručni štab Brđana, a to se videlo prikazanim na terenu.

VL: Ne volim mnogo da pričam o sebi, da se hvalim… U ovom momentu sam zadovoljan onim što sam prikazao na terenu od dolaska na Banovo brdo. Što se samog privikavanja tiče, smatram da veliki uticaj na to ima period koji sam proveo u dresu IMT-a. Prva liga je odlično takmičenje za razvijanje mladih igrača, tu sam za dve godine mnogo napredovao. Smatram da sam sada značajno zreliji, pa mi navikavanje na novu sredinu nije predstavljalo neki značajan problem.

Čukarički u nedelju nije uspeo da upiše novi trijumf, jer je na ‘Čika Dači’ podelio plen sa domaćim Radničkim. Bod na utakmici protiv Kragujevčna, beogradskom timu doneo je upravo Lučić, atraktivnim pogotkom posle prodora po levoj strani. Duel je završen rezultatom 1:1.

VL: Zaista lep gol, jako jako lep. Stvarno mi mnogo znači pred naredne izazove, za samopuzdanje na ličnom nivou. Ali ipak, naravno da nisam zadovoljan remijem. Kao i uvek, išli smo na pobedu u Kragujevcu. Da tri boda koja su nam izmakla, donela bi nam deobu vodeće pozicije sa Zvezdom, a tako bi se odvojili od Vojvodine koja nas prati u stopu. Nisam zadovoljan, bez obzira na postignut pogodak.

Vladimir je bio deo dvomeča sa holandskim Tventeom, koji se završio ubedljivim trijumfom četvrtoplasirane ekipe tamošnjeg nacionalnog prvenstva. Lučić se složio sa zajedničkom konstatacijom sportske javnosti da je Tvente u ovom trenutku ipak rang iznad Brđana po kvalitetu.

VL: Tvente igra jedan brz, napadački, atraktivan fudbal. Po mom mišljenju je najteže igrati protiv takvih ekipa, oni sve rade jednostavno na terenu. Imaju daleko veći budžet, odlično su pokriveni na svakoj poziciji fudbalerima iz različitih država. U ovom trenutku ih to odvaja za rang više u odnosu na nas, a svakako ne smemo izostaviti ni kvalitet nacionalnog prvenstva u kojem se oni takmiče.

FOTO: STARSPORT

Skroman je kada govori o sebi, ali ne i kada su u pitanju klupske ambicije. Vladimir smatra da je Čukarički spreman da uđe u borbu za sam vrh superligaške tabele, ali upozorava da je primarni cilj obezbediti učešće na evropskoj sceni.

VL: Moja očekivanja su najviša! Borba za drugo mesto je realnija,jer Crvena zvezda poseduje ogroman kvalitet,  ali ne bežimo od toga da imamo ambicije i za sam vrh tabele. Na nama je da igramo, pružimo maksimum i ulazimo u svaku utakmicu sa samo jednom namerom – da pobedimo! Svakako, najbitnije je izboriti plasman na evropsku scenu.

Članovi belo-crnih redovno govore o porodičnoj atmosferi koja vlada u svlačionici, a Lučić je samo potvrdio pomenute glasine.

VL: Družim se sa svim saigračima. Bio sam nedavno na priprema sa Čukaričkim, poznavao sam gotovo sve igrače prilikom dolaska. Ne bih nikoga da izdvajam, jer su momci odlični. Atmosfera je sjajna, slažemo se, a to je od velike koristi u nameri da ostvarimo što kvalitetnije rezultate – poručio je Vladimir Lučić u intervjuu za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter