0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA POZIVA NAVIJAČE DA ISPUNE TRIBINE: ‘Mnogi velikani su padali na kolena pred punom Marakanom’

Objavljeno: 18.08.22 u 16:36

Najvažniji meč u sezoni je pred crveno-belima!

Crvena zvezda je u svojoj istoriji beležila sjajne rezultate u evropskim okvirima, a velike zasluge idu i armiji mnogobrojnih zaljubljenika u crveno-bele boje, koja je uvek znala da prepozna trenutak i svojom podrškom davala vetar u leđa aktuelnom šampionu Srbije. U utorak, 23. avgusta od 21 čas na stadionu „Rajko Mitić“ očekuje se pravi spektakl, a zaposleni u klubu se nadaju da će “Marakna“ ponovo pokazati svoju magiju.

Pred Crvenom zvezdom je veliki izazov, s obzirom na to da crveno-bele očekuje revanš susret plej-ofa za najelitnije fudbalsko klupsko takmičenje u Evropi, kada će na našem najvećem stadionu gostovati Makabi iz Haife. Izbranici Dejana Stankovića imaju gol zaostatka iz prve utakmice, a upravo zato iz kluba apeluju da je važno da  Marakana bude ispunjena do poslednjeg mesta.

-Kroz bogatu istoriju Crvene zvezde, u grotlu Marakane, mnogobrojni evropski velikani su padali na kolena. Paklena atmosfera i glasan huk sa tribina, davali su snagu i krila crveno-belima da učine ono nezamislivo. Mnogobrojni evropski uspesi ostvareni su upravo u našoj kući, a brojne istorijske utakmice, ostaće zauvek urezane u sećanju svih nas koji volimo Crvenu zvezdu.

Jedna od skorijih evropskih utakmica, koja će zlatnim slovima ostati zauvek urezana u istoriju našeg kluba, jeste ona kada je u neverovatnoj atmosferi, Zvezda izbacila švajcarski Jang bojs i tako se drugu godinu uzastopno plasirala u grupnu fazu najjačeg fudbalskog klupskog takmičenja u Evropi – Ligu šampiona. Tog 27. avgusta 2019. godine, svako ko iskreno voli crveno-bele boje, našao se na tribinama Marakane, a Zvezdina „četa“ nošena fenomenalnom podrškom preko 50 hiljada ljudi i pogotkom Alekse Vukanovića, uspela je da izbori istorijski, drugi uzastopni plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Takođe, svi zvezdaši će večno pamtiti spektakularnu utakmicu protiv ruskog Krasnodara, kada su crveno-beli fudbaleri prvi put posle deset godina izborili grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Te tople avgustovske večeri, naši prvotimci su predvođeni Vladanom Milojevićem, savladali ruskog predstavnika rezultatom 2:1 i tako se plasirali u grupnu fazu Lige Evrope. Sigurno je da pored toga, svi zaljubljenici u crveno-bele boje tu utakmicu pamte po fenomenalnom dalekometnom pogotku Gelora Kange na startu drugog poluvremena, nakon čega je usledila erupcija oduševljenja prepunih tribina Marakane.

Jedna od najlegendarnijih i najvećih pobeda našeg kluba u novijoj istoriji jeste ona, nad Liverpulom (kasnije evropskim prvakom), rezultatom 2:0, pred više od 50 hiljada zvezdaša u paklu Marakane. Taj 6. novembar 2018. godine, ostaće zauvek urezan u pamćenje svima onima kojima je Crvena zvezda u srcu. Te večeri, poznata zvezdaška rečenica: „Ovde su najbolji stvarani, ovde su najveći padali“ se po ko zna koji put dokazala kao tačna. Nekoliko puta skuplji favorizovani tim iz Engleske, pao je na kolena u nezaboravnoj atmosferi, a Zvezda je nošena sjajnom atmosferom, na krilima dvostrukog strelca Milana Pavkova upisala veliku pobedu nad slavnim Liverpulom.

Jasno je da će i u revanš meču protiv Makabija iz Haife, Marakana biti ispunjena do poslednjeg mesta i verujemo da bi 12. igrač moga da nam donese prevagu kada je reč o ulasku u Ligu šampiona. Ulaznice za ovaj susret su uveliko u prodaji, a koliko interesovanje vlada potvrđuje i činjenica da se u narednim danima očekuje da stadion bude rasprodat. Naši navijači su i za ovu utakmicu pripremili nešto do sada neviđeno. Ovim putem vas podsećamo na akciju i pozivamo da svi oni koji se budu našli na istočnoj i zapadnoj tribini dođu u crvenim majicama, a svi zvezdaši koji uđu na severnu i južnu tribinu dođu u belim majicama i budu deo nezaboravne koreografije. Obezbedite svoju kartu na vreme i budite deo pisanja istorije. Zvezdaši, vidimo se na Marakani! – poručili su na sajtu FK Crvena zvezda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter