1
Evrokupovi

FOTO STARSPORT

OVO JE PRAVI PARTIZAN: Poker Hamrunu i prvi trijumf u Evropi – navijači poslali jasnu poruku upravi! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.08.22 u 22:55

Konačno su proigrali.

Fudbaleri Partizana su u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija savladali malteški Hamrun sa 4:1. Crno-beli su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu, dok su u nastavku igre uspeli da sačuvaju prednost.

Vođstvo crno-belima, doneo je Rikardo Gomeš u 15. minutu, a svemu je prethodila greška gostiju, kada je Živković prosledio loptu do Meniga, koji je sjajno produžio do Gomeša i gola za 1:0.

Napadač crno-belih je uspešno nadmudrio golmana Hamruna, prošao je pored njega, dok defanzivac gostiju nije uspeo da ga spreči.

Drugi gol, delo je Slobodana Uroševića i to u 25. minutu, nakon udarca iz ugla. Živković je centrirao do Vujačića, koji je glavom pronašao Uroševića, a fudbaler crno-belih pogodio je za 2:0.

Već nakon 8 minuta, Partizan stiže i do 3:0, a akciju je obeležila nesebičnost Patrika Andradea. Posle kornera gostiju, crno-beli su sjajno reagovali i usledila je fantastična transformacija iz odbrane u napad.

Andrade je dobio odličan pas, u trenutku je zastao i doneo dobru odluku da proigra Dijabatea, koji je pogodio za 3:0 i veliku prednost na poluvremenu.

Odmah u nastavku igre, Maltežani su zaigrali znatno bolje, pa su u 52. minutu stigli do pogotka. Strelac je bio Žilaumjer, posle odličnog kornera gostiju.

Skočio je fudbaler Hamruna pored nekoliko igrača Partizana, a golman Popović nije imao šanse.

Kao da je ovaj gol Hamruna ponovo probudio Partizan, jer su izabranici Gordana Petrića uvideli, da moraju da nastave sa igrom iz prvog poluvremena. Nakon nekoliko dobrih prilika, 4. gol za srpskog vicešampiona, delo je Patrika Andradea.

Imao je Partizan još nekoliko prilika u nastavku igre, mogli su i do petog pogotka, ali su gosti uspeli da se odbrane. Sve u svemu, sigurno je da Gordan Petrić može da bude zadovoljan partijom svojih izabranika, dok ni navijači nisu krili oduševljenje.

LIGA EVROPE – PLEJ-OF:

HJK – Silkeburg 1:0

Ferencvaroš – Šamrok 4:0

Apolon – Olimpijakos 1:1

Malme – Sivaspor 3:1

Pjunik – Šerif 0:0

Cirih – Harts 2:1

Ludogorec – Žalgiris 1:0

Dnjepar – AEK Larnaka 1:2

Gent – Omonija 0:2

Austrija Beč – Fenerbahče 0:1

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

LIGA KONFERENCIJA KVALIFIKACIJE:

Rakov – Slavija Prag 2:1

CSKA Sofija – Bazel 1:0

Makabi Tel Aviv – Nica 1:0

Molde – Volfsberger 0:1

RFS – Linfild 2:2

Slovacko – AIK 3:0

Jang Bojs – Anderleht 0:1

Krajova – Hapoel Bir Ševa 1:1

Basakšehir – Antverp 1:1

Vaduz – Rapid Beč 1:1

Zrinjski – Slovan Bratislava 1:0

Maribor – Kluž 0:0

Keln – Fehervar 1:2

FCSB – Viking 1:2

Leh – Didelanž 2:0

Viljareal – Hajduk 4:2

Vest Hem – Viburg 3:1

AZ Alkmar – Žil Vićence 4:0

Fiorentina – Tvente 2:1

Partizan – Hamrun 4:1

Škupi – Balkani 1:2

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter