0
ATP

FOTO: @atptour

NIŠTA OD PRVOG MESTA: Hrvat je prosto kriptonit za Nadala! (VIDEO)

Objavljeno: 18.08.22 u 09:48

Hrvatski teniser Borna Ćorić savladao je Rafaela Nadala u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju nakon gotovo tri sata tenisa. 152. teniseru sveta bilo je potrebno gotovo tri sata igre da slomi Španca, a rezultat po njima iznosio je  7:6, 4:6 i 6:3.

Prvi set je bio poprilično neizsvestan i i izjednačen, ali je prava drama usledila tek u 13. gdemu. Tada je Borna uspeo da spase čak dve set lopte za Rafu Nadala, a Španac je jednu čak imao i na svoj servis. Kasnije je Borna imao dve set lopte koje nije iskoristio. Ipak treća je donela Hrvatu vođstvo.

Drugi set je bio jednosmerniji, Nadal je iskoristio prvu brejk-loptu i rano oduzeo servis rivalu, pa je do kraja tog dela igre čuvao prednost. Poslednji set je bio neizvesniji, ali ipak jedan brejk je bio dovoljan Borni da dođe do nove pobede nad Nadalom.

Ćoriću je ovo treća pobeda nad Rafom u pet odigranih mečeva, pa je Hrvat pravi mali kriptonit za najtrofejnijeg Gren slem tenisera u istoriji, takođe je Špancu srušio snove o povratku na prvu poziciju, jer nije osvojio turnir. U narednoj rundi čeka ga Nadalov sunarodnik, Roberto Bautista Agut.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter