0
Fudbal

Foto/Twitter

NIŠTA OD VELIKOG DERBIJA: Brazil i Argentina ipak neće odigrati zaostali meč! (FOTO)

Objavljeno: 17.08.22 u 11:56

Kvalifikaciona utakmica za Svetsko prvenstvo u Kataru, koja je startovala 5. septembra prošle godine, ali i prekinuta nakon 5 minuta igre,zbog upada brazilskih zdravstvenih radnika na teren ipak neće biti odigrana, objavio je Fudbalski savez Argentine (AFA).

Brazilski sanitarci su na teren ušli, jer su tri argentinska fudbalera prekršila tamošnja pravila koja su važila za virus COVID-19. Nakon tog događaja, reprezentativci Argentine, na čelu sa kapitenom, Lionelom Mesijem, povukli su se u svlačionicu.

Obe selekcije su se i bez ove utakmice, već plasirale na Svetsko prvenstvo u Kataru. Brazil kao prvi u južnoameričkim kvalifikacijama sa 45 bodova, a Argentina kao druga sa 39 bodova, Svetska kuća fudbala (FIFA) je insistirala da se ta zaostala utakmica ipak odigra iako su protiv nje bili i Brazilci i Argentinci.

Iz AFA-e su objavili da će platiti kaznu od 150.000 švajcarskih franaka od kojih polovinu odmah, dok je druga polovina uslovna na rok od dve godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter