0
Košarka

Kosarka Basketball-Zeljko Rebraca Interview Beograd, 11.08.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

NE VIDIM ZAŠTO MICIĆ I TEODOSIĆ NE MOGU ZAJEDNO: Rebrača iznenađen Pešićevom odlukom – moramo da verujemo!

Objavljeno: 17.08.22 u 12:19

Ne želi da diskredituje Pešića.

Celu naciju digla je na noge vest da Miloš Teodosić neće igrati na predstojećem Evrobasketu, prema odluci selektora Srbije Svetislava Pešića. Iskusni stručnjak je tu odluku objasnio na konferenciji za medije, a sve to, komentarisali su brojni ljudi iz sveta košarke.

Svoje viđenje izneo je i proslavljeni reprezentativac Željko Rebrača u jednoj emisiji na TV Prva.

– Sigurno da sam iznenađen, Teodosić je kapiten igra 15 godina i jeste bilo čudno, urađeno je nespretno i to je odluka Pešića, počeo je Rebrača i dodao:

– Ne mogu da kažem da je logično ni da nije, ne znamo pozadinu, ali Pešić jeste dao objašnjenje. To može da bude pozitivna reakcija i na tim, ali ako ne uspe biće velike kritike. Sa Teom je to moglo da se odradi drugačije, a ovako se komentarisali sedam dana kroz medije, pa se Pešić oglasio. Teško je danas nešto sakriti, a to je njegovo pravo i njegova odluka, on poznaje tim i videćemo od rezultata da li će biti kritike.

Po objavljivanju ove odluke, mnogi su analizirali situaciju, a i sam Pešić je istakao da je postojala opcija da Teodosić ima manju ulogu, tačnije da ulazi sa klupe, dok je na kraju odlučeno da ipak nije potreban reprezentaciji.

– Nije isto kada počinješ i ulaziš sa klupe, nema to mnogo veze u košarci. Okej mi je ako se Teo slaže da ulazi sa klupe, a setimo se 1998. godine Đorđević je bio povređen i protiv Argentine doneo pobedu, pa nam je značio u tom delu. Trener je taj koji je odgovoran na kraju, a sigurno nam neće biti lako. Avramović se povredio, fali nam i Bogdanović koji nam znači neverovatno mnogo. Biće mnogo teško Miciću da iznese sve to sam, Nedović koliko može da pomogne tu, videćemo.

Rebrača ipak navodi da je poslednje EP i SP za našu zemlju osvojio upravo Pešić, kao i da moramo da verujemo da je doneo pravu odluku.

– Zadnje SP i EP je osvojio upravo on, ne smemo Pešića tu da diskreditujemo. Moramo da verujemo da je doneo ispravnu odluku, rekao je Rebrača i dodao:

– Da li je sujeta ili nije, ostaje da se vidi. Na tom nivou ima mnogo ega i sujete, da ne kažem testosterona i nije lagano to sve raditi, ja sam dugi niz godina bio sa Željkom Obradovićem i znam kako je on to radio, a nije nimalo lako. Može ta odluka da bude i ispravna, ali neko moje viđenje je da je odluka donesena nespretno. Voleo bih da imam Tea tu negde, ne vidim zašto ne mogu Micić i Teodosić da igraju zajedno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter