0
Košarka

Svetislav Pesic Vanja Marinkovic Srbija - Belgija Nis, Srbija 3.7.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MARINKOVIĆ DAJE BLAGU PREDNOST SLOVENIJI: Očekuje dobar meč – Srbija mora da se uigra!

Objavljeno: 17.08.22 u 15:56

Biće to uzbudljiv meč.

Košarkaška reprezentacija Srbije će se večeras od 20.15 sastati sa selekcijom Slovenije u Stožicama. U pitanju je prijateljski susret u sklopu priprema za predstojeće kvalifikacije za SP, kao i za Evrobasket.

Pred ovaj duel, medijima se obratio Vanja Marinković, koji je istakao da očekuje zanimljiv meč. Ulogu favorita dao je domaćoj selekciji, zbog više odigranih pripremnih mečeva, ali i zbog problema sa povredama koje Srbija ima.

– Očekujem dobru utakmicu. Biće puna dvorana i očekujem lepo veče u Stožicama protiv ekipe kakvu ima Slovenija. Na nama je da se što bolje spremimo i pokušamo još više da se uigramo za ono što sledi. Domaća reprezentacija je odigrala više mečeva od nas, imamo i male probleme sa povredama, sa Bjelicom, tako da blagu prednost dajem Sloveniji. Dugo su zajedno, od 2017, samo što je sada umesto Entonija Rendolfa u ekipi Majk Tobi.

Potom se osvrnuo i na Evrobasket, koji deluje da će biti nikada jači.

– Svi kažu da će ovo biti najjači šampionat. Izdvojio bih Sloveniju, Grčku i nas, pa Litvaniju, Španiju, Francusku… Zemlje koje su standardno u top 8. Moguća su iznenađenja, ali nadam se da neće biti ništa novo, zaključio je Marinković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter