1
Košarka

Slovenija - Srbija, Prijateljska KSS, 17.8.2022. Ljublljana, Slovenia photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MA MOŽE OVAKVO FINALE NA EVROBASKETU: Sjajni Jokić i Dončić, Slovenija bolja nakon produžetaka!

Objavljeno: 17.08.22 u 22:40

Svoju utakmicu večeras igraju košarkaška reprezentacija Srbije, koja gostuje Sloveniji. U pitanju je prijateljsku susret, koji Srbiji služi kao prva zvanična provera za kvalifikacije za SP, kao i za predstojeći Evrobasket.  U meču koji je odisao kvalitetom i sjajnom košarkom, ipak su slavili domaći nakon produžetaka rezultatom 97:92.

Meč je svojim celim tokom bio u egalu, ni jedna ekipa nije imala više od pet poena prednosti, a posle prve deonice Orlovi su bili na plus pet. Ipak, bolje su domaći ušli u nastavak meča pa je druga deonica dobijena sa 28:21.

Manje-više je identična slika bila i u nastavku. Domaći su igrali sjajnu ofanzivnu košarku, dok je Srbija držala priključak od jednog napada zaostatka gotovo sve vreme. Uspeli su Orlovi čak u jednom momentu u trećoj deonici i da povedu, ali ipak se nisu dali Dončić i kompanija.

U poslednjoj deonici su košarkaši Srbije zaigrali sjajno i uspeli da preokrenu rezultat, ali ipak se na kraju zahvaljujući Dončiću otišlo u produžetke, gde su se domaći bolje snašli i došli do pobede.

Najbolji u redovima Srbije bio je Nikola Jokić sa 26 poena 12 skokova i sedam asistencija, Micić je imao 17 poena i osam asistencija, dok je kod Slovenije najbolji je fanastični Luka Dončić sa 34 poena  dva skoka i sedam dodavanja, dok Majk Tobi ima 16 poena i devet uhvaćenih lopti.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter