0
Domaći fudbal

Foto: Starsport

IZRAELCI O STANKOVIĆU: Važi za ogromnog motivatora i borca do kraja!

Objavljeno: 17.08.22 u 11:37

Najveći dvomeč u trenerskoj karijeri je pred Dejanom Stankovićem, koji prvi put vodi Crvenu zvezdu u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona.

Do sada je ispadao dve sezone za redom u trećem kolu, prvo od Omonije, a zatim i od Šerifa prošle sezone, da bi prvi put preskočio kolo pred plej-of ove sezone, izbacivši jermenski Pjunik.

Možda je baš to bio put koji je morao da prođe, da bi sada, posle dva proleća u Ligi Evrope, došao do najvećeg klupskog takmičenja na svetu. Odgovor na ovo pitanje dobićemo u utorak, 23. avgusta oko 23 časova.

Veliki tekst o Dejanu Stankoviću osvanuo je na izraelskom portalu one.co.il. pod naslovom – Zmaj, pobednik, legenda Intera.

Zvezda se smatra nepredvidivim protivnikom, jer menja formacije tokom utakmice. Nekada igra u 4-4-2, nekada u 4-1-4-1, u drugim slučajevima u 4-2-3-1, neretko u 3-4-3. Čak su i oduševljeni navijači Crvene zvezde, koji vode računa o posebno vreloj atmosferi na stadionu „Rajko Mitić“. Ranije su navikli da ekipa nekada igra u dosadnoj defanzivnoj formaciji, sada odjednom predstavlja atraktivan i napadački fudbal.
Razlog za to je trener Dejan Stanković, zvezda kluba. Izgradio je tim po svom liku i liku.Deki“, kako je poznat u domovini, bio je pobednik i kao igrač i kao trener. Poznat kao svestrani vezista, doprineo je i defanzivi i ofanzivi, što je omogućilo njegovim trenerima da ga ponekad koriste kao defanzivnog veznog, a ponekad kao napadačkog veznog” stoji u članku portala One, a zatim se prešlo na poređenje Dekija kao fudbalera i kao trenera.

Stanković je kao fudbaler bio pobednik i takav je i kao trener. Važi za ogromnog motivatora i borca do kraja, igračima je usadio svoje kvalitete. Za njega je glavni rezultat i kao dokaz – od kada je postavljen na tu funkciju 2019. godine, Crvena zvezda je osvojila tri uzastopna šampionata Srbije (2020, 2021. i 2022) i dva kupa (2021. i 2022). Istina da je i pre toga gutala titule u zemlji, ali danas je njena kontrola u ligi apsolutna i navijači uživaju da gledaju kako iza sebe ostavlja omraženog gradskog rivala Partizan.” zatim se autor teksta osvrnuo na Zvezdin tim, koji je najskuplji u istoriji.

„Kao fudbaler, Stanković je bio poznat i po sujeverju. Njegovi prijatelji se sećaju da je pre utakmice prvo obuvao desnu cipelu i pazio da desnom nogom stupi na teren. Sada važi ne samo za legendu kao igrača Crvene zvezde, već i kao trenera. Za tekuću sezonu dobro je pripremio tim, najskuplji u srpskom fudbalu. Uz pomoć uprave koja čini sve da zadovolji ono što želi, kupljeni su napadač Osama Bukari i Kingsi Kangva, koji su mu bili prioritet. Pored toga, vratili su se štoper Nemanja Milunović i bivši napadač Makabija Aleksandar Pešić, zajedno sa brzim krilnim igračem Stefanom Mitrovićem.” za kraj je najavljena fešta u dvomeču između izraelskog i srpskog šampiona, a predviđena je i velika karijera trenera, Dejana Stankovića.

„Hoće li Stanković postati, poput Murinja, trener svetske klase koji će dobiti ponudu da ponovi dostignuća i u Interu? U međuvremenu je izjavio veliku ljubav Crvenoj zvezdi. Verovatno se neće protiviti ako ubuduće dobije ponudu iz klubova italijanske lige, ali tvrdi da mu ne smeta da radi u matičnom timu tokom cele karijere. Srbija čeka da vidi hoće li Dekija pokolebati pobeda nad Makabijem iz Haife, uspeh u Ligi šampiona i telefonski poziv od neroazura…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter