1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

UEFA NIJE SAMA, OGLASILO SE I TUŽILAŠTVO: Početak istrage nereda u Humskoj, evo ko je sve procesuiran nakon incidenata na utakmici!

Objavljeno: 16.08.22 u 16:20

Novi problemi za crno-bele!

U finišu prvog poluvremena revanš utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i kiparskog AEK-a, došlo je do tuče među pristalicama crno-belih. Nije se dugo čekalo na reakciju UEFA, koja je kaznila Partizan zatvaranjem dela tribina za naredni meč na evropskoj sceni.

Krovna organizacija evropskog fudbala nije jedina reagoval, pošto je to danas učinilo javno tužilištvo u Beogradu. Pomenuti organ je podneo policiji zahtev za prikupljanje dokaza protiv lica koja su izazvala narede na sportskoj priredbi.

Saopštenje Višeg javnog tužilaštva prenosimo u celosti:

-Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je policiji zahtev za prikupljanje obaveštenja povodom dogadjaja tokom i posle utakmice odigrane 11. avgusta 2022. godine na stadionu FK “Partizan” između epika FK “Partizan” i FK “AEK” iz Larnake, nakon što mu je danas dostavljen izveštaj policije o toj sportskoj manifestaciji – navodi se u saopštenju i dodaje:

– Naložena je identifikacija muškarca koji je u 44. minutu na istočnoj tribini stadiona nogom udario jednog od pripadnika Žandarmerije i podnošenje krivične prijave protiv njega zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi – poručuju iz tužilaštva.

Organi reda oglasili su se i zbog incidenata po završetku utakmice. Nekadašnji reprezentativac Srbije, fudbaler AEK-a Nenad Tomović, isprovociran brojnim uvredama i pretnjama na račun njegove porodice, udario je fotoreportera čije identitet još uvek nije poznat. Takođe, reakcija nije izostala ni kada su u pitanju četvorica navijača koji su sišli na atletsku stazu nakon meča.

-Takođe je naloženo da se identifikuje fotoreporter kojeg je napao igrač AEK-a N.T, kako bi se izjasnio o razlogu i načinu napada, kao i da li je zadobio neke telesne povrede tom prilikom. Zahtevom je naloženo i da se utvrdi identitet četiri lica koja su nakon završetka utakmice neovlašćeno ušla u teren u trenutku kada su igrači FK “Partizan” došli do južne tribine, kao i da se utvrdi da li su se ta lica fizički ili verbalno sukobila sa drugim licima – stoji u saopštenju Višeg tuzilaštva

0
0

1 Komentara

  1. Smes I su kao bioskop,na istoku su ljudi Koji su protiv ovih lopova u upravu,I protiv av,av.Zbog toga se pokrece hajka a ne zbog satro sutiranja kerova

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter