Foto: Twitter “Hall of Fame”/ Screenshot
in , , ,

TAMO GDE ZASLUŽUJE DA BUDE: Radivoj Korać novi član ‘Kuće slavnih’!

Fenomenalna vest!

Naš legendarni as Radivoj Korać i zvanično postaje član „Kuće slavnih“ u Springfildu, kao što su iz Košarkaškog saveza i najavili početkom aprila. Naime, Korać će biti inaugurisan 10. septembra u okviru „Klase 2022“ i tako će postati naš peti predstavnik „Kuće slavnih“ uz Boru Stankovića (1991), Aleksandra Nikolića (1998), Dražena Dalipagića (2004) i Vladu Divca (2019).

Mesto u „Kući slavnih“ u klasi sa Koraćem ove godine će dobiti i Tim Hardavej, Manu Đinobili, Bob Hagins, Džordž Karl, Hju Evans, Del Haris, Lu Hadson i Leri Kostelo, kao i dame Lindsi Vejlen, Svin Keš, Marijan Stenli i Tereza Šank-Grenc.

Korać je rođen 1938. u Somboru, a nastradao je 1969. u saobraćajnoj nesreći. U igračkoj karijeri branio je boje OKK Beograda, Liježa i Padove, a u dresu Jugoslavije osvojio je olimpijsko srebro 1968, svetska srebra 1963. i 1967, evropska srebra 1961. i 1965, kao i evropsku bronzu 1963. godine.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

UEFA NIJE SAMA, OGLASILO SE I TUŽILAŠTVO: Početak istrage nereda u Humskoj, evo ko je sve procesuiran nakon incidenata na utakmici!

‘STUDENTI ZA KiM’: Veliki humanitarni turnir na Adi, časno sportsko nadmetanje i prikupljanje pomoći za srpski narod na Kosovu i Metohiji! (FOTO)