0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

BIVŠI FUDBALER PARTIZANA NAJAVLJUJE: Zvezda je bliža Ligi šampiona od Izraelaca!

Objavljeno: 16.08.22 u 12:44

Crvena zvezda igra prvi duel poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makabija u Izraelu, a tim iz Haife je prošle godine relativno lako došao do titule u toj zemlji. Jedan od naših fudbalera tamo, nekadašnji igrač Partizana, Đorđe Jovanović, govorio je za Sport Klub o šansama Zvezde u ovom dvomeču.

„Reč je o ofanzivnoj, napadačkoj ekipi, spremnoj da rizikuje, izdvajuju se krila, udarna snaga Makabija, na jednom boku napada Haziza, na drugom Acili, koji je minule sezone, u svim takmičenjima upisao 28 golova i podelio 14 asistencija. Istina je i da Acili protiv Olimpijakosa nije bio dominantan, ali dovoljno je uticao na učinak saigrača, koji su razmontirali grčki klub u Atini, pruživši igru iz snova, teško je to ponoviti, mnogo teško. Delovalo je zaista nestvarno posle onoga što je viđeno u Izraelu kada su gosti vodili od sedmog minuta, a Haziza u finišu utakmice, u drugom minutu nadoknade izjednačio“, rekao je Jovanović da bi nastavio.

„U revanšu su blistali Čeri, Mohamed i dvostruki strelac Pjero, najskuplji pojedinac u redovima Makabija, plaćen 1.600.000 evra francuskom Genganu.Sve pohvale i Planiću, komandantu odbrane… Niz lepih stvari rekoh o Makabiju, no, verujte, ima načina, postoji, jednostavno, način da se sruši Makabi.“

Ipak stoji iza reči da Zvezda ide dalje.

„Ostajem pri prognozi da su fudbaleri Crvene zvezde bliži Ligi šampiona.“

Makabi definitivno ne igra u pozorišnoj atmosferi.

„Ambijent je impresivan, pravo grotlo, ulaznice su razgrabljene, stadion  može da primi 30.780 gledalaca, navija se svih 90 minuta, gledaoci su uz teren, temperatura je iznad 30.podeoka, velika je vlažnost… Jeste za respekt, nije i za strah nekoga ko se više puta nalazio u prilici da se suoči sa sličnom atmosferom.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter