0
Dejvis kup

Foto: TSS

TROICKI OBJAVIO UŽI SPISAK IGRAČA ZA DEJVIS KUP: Nole predvodi Srbiju!

Objavljeno: 15.08.22 u 15:48
Mesec dana deli nas od prvog meča koji će Dejvis kup selekcija Srbije odigrati u Valensiji, mesec dana do derbija Grupe B i sudara sa selekcijom domaćina Španijom.

Grupna faza finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2022. na programu je od 14. do 18. septembra 2022. u četiri grada domaćina (Glazgov, Bolonja, Hamburg i Valensija). Dejvis kup selekcija Srbije voljom žreba nalazi se u Grupi B čiji je domaćin Valensija (Španija) u kojoj su i timovi Španije, Kanade i Južne Koreje.
Uži spiskovi, ali ne i konačni sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezenatacija računaju u predstojećim mečevima grupne faze turnira Svetske grupe Dejvis kupa danas su stigli na adresu Međunarodne teniske federacije (ITF). Na užem spisku selektora Dejvis kup selekcije Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (6. mesto na ATP listi), Miomir Kecmanović (36), Filip Krajinović (46), Laslo Đere (86), Dušan Lajović (87), sa mogućnošću izmene tri igrača u odnosu na dostavljeni spisak pre početka takmičenja.
Prošlo je četiri godine od kako smo poslednji put igrali Dejvis kup u septembru. Od tada izmenila su se brojna pravila vezano da datume i sistem takmičenja, ali sam duh Dejvis kupa ostao je isti. Ništa ne može da se poredi sa Dejvis kupom, sa tom energijom i zajedništvom koji on donosi u ovaj naš individualni sport. Nama je uvek ekipno takmičenje bilo na mestu broj 1 i naše ambicije su uvek najveće i ne menjaju se nikada. Spisak koji sam danas poslao u ITF je zvanični, ali sa mogućnošću promena. Pre samog puta u Valensiju saopštiću konačan spisak i kojih pet igrača će se boriti protiv Španije, Kanade i Južne Koreje u ovoj grupnoj fazi takmičenja za 2022. godinu. Pratim rezultate svih naših igrača, posebno sada američke turneje, a definitivnu listu tima znaću nakon gren slema u Njujorku gde će naši igrači će igrati i dublove. Nadam se da će svi na predstojećim takmičenjima dati maksimum, odigrati dobro i što je najvažnije biti zdravi. Verujem da ćemo u Španiju otići u najjačem sastavu” – istakao je selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki.
Raspored mečeva i satnica u Valensiji za tim Srbije izgleda ovako: prvi meč Srbija igra protiv ekipe Španije 14. septembra, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije (15. septembar) i sudar sa Kanadom 17. septembra 2022. Svi mečevi počinju od 16 časova po lokalnom vremenu  (srednje evropsko kome pripada i naša zemlja), igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. 
Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja.
Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C. 
Sve faze finala 2022. igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena. 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter