0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PRVI REMI BRĐANA U SEZONI: Evrogol Lučiča doneo bod Čukaričkom! (VIDEO)

Objavljeno: 15.08.22 u 19:10

Utakmicom u Kragujevcu završeno je kompletno 6. kolo nacionalnog prvenstva!

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostili su Čukarički na čuvenom stadionu ‘Čika Dača‘, povodom utakmice 6. kola Mozzart bet Superlige Srbije. Sudija Radaković je tačno u 17 časova označio početak utakmice u Kragujevcu. Duel je završen bez pobednika, rezultatom 1:1.

Domaćin je bolje startovao, neočekivano ako pogledamo stanje na tabeli, istorijat i međusobni skor u poslednjih nekoliko sezona. Brđani su nadigrali Crvene đavole četiri puta u nizu, pre današnjeg susreta na ‘Čika Dači‘.

Krenulo je dosta ‘tvrdo’ u Kragujevcu. Publike nije bilo zbog kazne, ali navijači preko malih ekrana nisu videli mnogo od fudbala u uvodnim minutima. Loš tempo meča dodatno je ‘pojačan’ u 10 minutu. Povredio se kapiten Radničkog, Marko Mirić, koji je ubrzo morao van terena. Iskusnog napadača ekipe iz Kragujevca zamenio je Damjan Krajišnik. Trener Joksimović je izgledao vrlo zabrinuto, s obzirom na izvršenu prinudnu izmenu i strah od ozbiljnosti povrede kapitena.

Nije loš početak omeo domaćina da krene sa boljom igrom. Radnički je u nekoliko navrata pokazao da ima potencijala u napadu. Prvu priliku nakon pokušaja Vlajkovića iz voleja u 4. minutu, domaći su pretvorili u pogodak. Krajišnik se na prilično ‘traljav’ način izborio za loptu na desnom boku. Bivši ofanzivac Metalca je levom nogom ubacio loptu u srce kaznenog prostora, gde je prvi do nje stigao Dušan Stoiljković. Napadač je iz okreta uputio udarac, a Mićović je savladan u 21. minutu.

Primljen pogodak bio je znak za goste da se ‘trgnu’ na vreme, dok još nije kasno. Pokušavao je Čukarički da kreira pas igrom, ali prilično disciplinovano je izgledala defanzivna postavka domaćina. Snažni Muhamed Badamosi je neretko stvarao probleme svojim čuvarima, ali Kragujevčani su u prvih 45 minuta uspeli da zatvore prilaze svom golu.

Radnički je svoje prilike strpljivo čekao. U nekoliko navrata tokom finiša prvog dela igre domaćin je propustio odlične prilike da duplira vođstvo. Srnićev pokušaj iz teške pozicije u 45. minutu bio je najava za najbolju priliku na utakmici. Tomić je probio po desnoj strani, na prepoznatljiv način poslao upotrebljiv centaršut u šesnaesterac, gde se Maksimović hitro kretao. Ipak, Maksimović je loptu zahvatio kolenom ,a ona je pogodila prečku. Pokupio je odbitak Vidović, ali njegov udarac bio je lak posao za sjajnog Novaka Mićovića.

Dušan Kerkez je odmah reagovao izmenama posle najduže pauze na utakmici. Na teren su istrčali Marko Docić, Đorđe Ivanović i Bojan Roganović, dok je utakmica ranije završena za Luku Adžića, Nemanju Tošića i Srđana Mijailovića.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku samo jednog tima – Čukaričkog. Belo-crni su dominirali u polju. Posed lopte je konstantno bio na strani gostujućeg sastava, a napadi su se neprestano nizali. Brđani su u nastavku prvi put ozbiljno ugrozili gol domaćina u 49. minutu. Reprezentativac Gane, Samuel Ovusu, zahvatio je loptu koja je nakon volej udarca završila malo pored stative.

Težište igre su u potpunosti prebacilo na prostor oko kaznenog prostora Radničkog. Odličnu priluku za izjednačenje drugoplasirani tim u prvenstvu nije uspeo da realizuje u 63. minutu. Vidović je zbog oštrog faula kažnjen žutim kartonom, a Docić je šutirao visoko iznad prečke.

Vladimir Lučić je bio raspoložen za igru od prvog sudijskog zvižduka. Igrač Crvene zvezde, koji je na pozajmici u redovima belo-crnih, šutirao je u 68. minutu posle kraće gužve u šesnaestercu, ali lopta je završila u spoljnom delu mreže. Samo nekoliko sekundi kasnije Ovusu je ponovo kreirao prodor po desnoj strani, poslao perfektan centaršut u peterac, ali Ivanović je promašio loptu. Gol je bio prazan, ali bivši napadač Partizana je bio neodlučan prilikom završnice.

Potez koji je obeležio utakmicu na ‘Čika Dači‘ viđen je u 76. minutu. Vladimir Lučić je krunisao odličnu igru pogotkom, te na najbolji način još jednom pokazao koliko znači ekipi Dušana Kerkeza. Driblingom na levoj strani terena izbacio je dvojicu čuvara, a potom je uputio pravu bombu koja je završila u mreži Radničkog.

Čukarički je napadao do kraja utakmice, ali domaćin je uspeo da odoli naletima Brđana, koji su danas zabeležili prvi remi u sezoni.

Brđani neće imati utakmicu naredne nedelje, jer je duel sa Zvezdom odložen zbog obaveza crveno-belih na evropskoj sceni, dok će Radnički na gostovanje Javoru.

Rezultati 6. kola Mozzart bet Superlige Srbije:

Petak:

Radnički Niš – Novi Pazar 1:3

Subota: 

Kolubara – Vojvodina 2:2

Napredak – TSC 0:0

Crvena zvezda – Voždovac 4:0

Nedelja:

Mladost Lučani – Radnik 3:2

Spartak – Javor 2:2

Mladost GAT – Partizan 0:1

Ponedeljak:

Radnički 1923 – Čukarički 1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter