0
Evrobasket 2022

Svetislav Pesic, KSS, konfetencija za medije 15.8.2022. Beograd, Srbija photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PEŠIĆ PO PRVI PUT O TEODOSIĆU: Evo šta je imao da kaže! (VIDEO)

Objavljeno: 15.08.22 u 13:58

U toku je konferencija za štampu selektora Košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića, a svima najzanimljivije pitanje bilo je o otpuštanju Miloša Teodosića.

„Naravno tokom priprema morali smo da donosimo i neke odluke koje se ticu selekcije tima. To se obično radi u pripremnom periodu. I tu nema nikakve tajne, ništa se ne dešava slučajno. Već se na takvom kampu analiziraju i fizička spremnost i mentalna spremnost i konkurencija, tako da nam je to poslužilo onako u miru da vidimo ko je gde, jer ja dosta njih nisam dugo ni trenirao.“ započeo je Pešić i napravio uvod za priču o Teodosiću.

„Vidim a i znam da znamo svi koji se bave ovim sportom, znaju da se tu moraju donositi odluke, ne samo kad je reprezentacija u pitanju. Vidim da su ovakve odluke izazvale razlicite stavove i komentare pogotovo kad je u pitanju Teodosić. Meni se ovo prvi put desava, u mojoj karijeri je da ja nisam stigao ni da informišem ekipu, a već su svi portali objasnili da je Teodosić precrtan, eliminisan pa čak i odstranjen iz ekipe. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani.“ rekao je Pešić, a onda nastavio.

„Nakon toga su me zvale vaše kolege, koje poznajem lično, meni naravno nije padalo napamet da se javljam, jer ja sam trener reprezentacije. Moj posao je da treniram i obezbedim maksimalni mir.
Odluka je bila zajednička i predsednik i direktor su se složili. Naš posao je ekipa, malo kasnije je informisana nažalost i tačno zna šta je trener mislio.
Sa Teodosićem je obavljen jako dobar razgovor. Moja odluka nije laka, ne samo sto je on dugo godina u reprezentaciji. Naravno, možda je malo i iznenađen, ali to je sastavni deo sporta. Ja sam njemu direktno rekao da ne mogu nakon svega što sam video, da mu ponudim mesto i status u reprezentaciji. Da se okrećem onima koji mogu vise da daju.“ surov je bio selektor Srbije, ali to je sport.

„U jednom momentu je bilo, on je kapiten i sve sto je uradio za srpsku reprezentaciju. Bilo je da ostane bekap igrač, međutim on nikada nije bio bekap i nikada nije bio igrač sa klupe. A iskreno sam mu rekao da imam boljih igrača od njega za te pozicije. Tako da je to odluka koja je napravljena. On se zahvalio i ja sam se zahvalio na način koji je on to prihvatio i to je to što se tiče selekcije tima, za sada je završeno. Okrećemo se sada daljim treninzima i ove 3 utakmice koje treba da iskoristimo da se uigramo.“ završio je Pešić priču o sada već bivšem kapitenu reprezentacije Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter