0
Košarka

Nikola Jokic Kosarka reprezentacija Srbije KSS, Kosarkaski Savez Srbije trening i konferencija za medije, Stara Pazova 3.8.2022. Aug. 3. photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NE MOŽE SVAKO DA BUDE JOKIĆ, DONČIĆ ILI DŽORDAN: Stojaković poslao važnu poruku!(VIDEO)

Objavljeno: 15.08.22 u 08:21

Otkrio je dosta stvari o najboljem košarkašu na svetu.

Dve uzastopne MVP sezone za redom, malo je reći da su čitavu Ameriku ostavile bez reči, a više je nego očigledno da je Nikola Jokić doživeo pravi preobražaj. Srpski centar je iz godine u godinu sve više i više napredovao, o čemu je i pričao i Ognjen Stojaković, pomoćnik u Denver Nagetsima.

Najveći napredak kod njega je to što je pokazao liderske sposobnosti. Nešto što nije bilo karakteristično za njega. Preuzima inicjativu, priča na tajm-autima, tokom gledanja snimaka. Bio je to sledeći korak u njegovoj karijeri. Da od vrhunskog igrača postane lider to ju je imao najveći iskorak u karijeri u poslednje vreme, počeo je Stojaković.

Izostanak drugog najboljeg igrača u timu Džamala Marija, kao i mlade nade Majkl Porter juniora, nije sprečio Nikolu da Nagetse odvede u plej-of. Ipak, naredne godine, kada se oni vrate na parket, Stojaković očekuje pravu eksploziju.

Povratak Mareja i Portera će mu mnogo pomoći. Bio je prinuđen bez njih da radi mnogo više nego što se prirodno od njega očekuje. Posao će mu sada biti olakšan, počeo je Stojaković i dodao:

– Nikola i Marej su sjajan tandem, tu je Majkl koji je elitni šuter. Prema načinu na koji mi igramo falio je tip igrača za odbranu i šut za tri. Dovedeni su baš ti igrači, eiltni su u tom segmentu, ne treba to zanemariti. Odlični su u tome što rade, ne možemo svi da budemo Jokić, Luka Dončić ili Majkl Džordan. Bilo bi lepo naravno, ali mora neko i njima da pomogne.

Trenutno je u žiži javnosti Jokićev nastup za reprezenetaciju, gde će sigurno biti glavni lider. Stojaković zaključuje da svi žele da postignu najviše, ali da se treba spustiti na zemlju.

– Kao trener se trudim da više gledam i analiziram. Mi smo temperamentan narod. Nikola je i sam rekao da mi volimo da pobeđujemo, to je suština i realnost. To su nezgodna pitanja, imamo kvalitet, mora da se shvati i da ti momci nisu imali vremena za trening i sve. Ne treba im stavljati pritisak, to su naši najbolji momci, predstavljaju nas. Da li bih voleo da osvojimo zlato? Da, naravno. Da li oni to hoće? Da, naravno. Međutim, treba generalno spustiti taj pritisak sa njih i treba da im pružimo podršku. Oni su najbolje što Srbija ima, rekao je Stojaković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter