Danilo Andjusic Reprezentacija kosarka Srbija - Italija FIBA Olimpijski Kvalifikacioni Turnir Beograd, Srbija in Belgrade Serbia, 4.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
in , ,

ANĐUŠIĆ PRIČAO O TEODOSIĆU I REPREZENTACIJI: Otkrio i koga bi želeo u Partizanu!

„Tako se ne odnosi prema legendi.“

Danilo Anđušić je jedan od košarkaša koji je uvek tu uz Partizan, ma šta god bilo. Ovog leta, novi/stari igrač crno-belih, pokazao je da ljubav prema klubu ne izražava samo rečima, već i potezima, kada je doneo odluku da se vrati u voljenu ekipu.

Anđušić je u opširnom intervjuu za Objektiv pričao o povratku u Partizan, očekivanjima, otpisivanju Miloša Teodosića sa spiska, kao i pozivu koji je u njegovom slučaju izostao. Takođe, sada već iskusni bek šuter, otkrio je i koga bi želeo da vidi u dresu Partizana.

– Generalno mislim da način na koji je to urađeno nije bio u redu. Teo je legenda, kapiten reprezentacije dugi niz godina, podredio je veliki deo svoje karijere nacionalnom timu, dolazio je povređen i umoran, uvek je bio tu 20 poslednjih godina i prema mom mišljenju, mislim da ne treba da se na takav način završi njegova priča u reprezentaciji. Ne znamo šta će se desiti u budućnosti, šta će biti sa Svetskim prvenstvom naredne godine, ali se nadam da će Teo biti tamo i imati lepši kraj reprezentativne karijere. U suprotnom će ostaviti gorak ukus. Tako se ne odnosi prema legendi reprezentacije, rekao je Anđušić o slučaju Miloša Teodosića.

Milos Teodosic and Danilo Andjusic (R)
Kosarka-FIBA Olympic Qualifications 2021 Final match between Serbia and Italy
Beograd, 04.07.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Potom se osvrnuo i na svoj izostanak sa šireg spiska, koji je izazvao mnoge reakcije u javnosti.

– Ne želim da dužim o toj temi. Mislim da sam zaslužio da budem na širem spisku. Nisam pričao sa Pešićem. Poslednji put smo razgovorali pred prošli reprezentativni „prozor“. Tada smo pričali, sve je bilo normalno, dogovorili smo se da se čujemo pred ovo okupljanje, ali se nismo čuli.

Anđušić se osvrnuo i na „trend“ da domaći igrači u najboljim danima svoje karijere oblače ponovo dres Partizana ili Crvene zvezde. Prvo je to učinio Nikola Kalinić, dok su potom sledeći bili Nemanja Nedović i sam Anđušić.

– Mislim da je to prava stvar. Došli smo do tog nivoa da i Zvezda i Partizan imaju takve ambicije da naši igrači vraćaju u najboljim godina. Voleo bih da se to nastavi i da tako možemo da dignemo još više našu košarku. Kalina je povukao prvi nogu, a sad smo Neda i ja uradili isto. Nadam se da će biti još takvih slučaja. “Peckamo“ se malo. Pogotovo je toga bilo kada je Nemanja potpisao za Zvezdu. Odmah sam ga zvao i bilo je šale. Mi smo prijatelji ceo život i družimo se tolike godine, rekao je Anđušić uz dodatak koga bi voleo ponovo da vidi u Partizanu:

– Luču (Vladimir Lučić, prim. aut.) bez dileme.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

PETRIĆ ISKRITIKOVAO NAVIJAČE I OTKRIO ZAŠTO SE NIJE RADOVAO GOLU: Ne zanimaju nas stvari koje su se pevale! (VIDEO)

LAJOVIĆ NIJE MOGAO PREKO ITALIJANA: Srbin poražen u drugom kolu kvalifikacija!