0
Košarka

Head coach Marina Maljkovic and Yvonne Anderson Kosarka-Srbija v Australija-Women’s Basketball World Cup 2022 Qualifying Tournament Beograd,10.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

ŽENSKA REPREZENTACIJA ULAZI U ZAVRŠNU FAZU PRIPREMA: Krajem septembra Svetsko prvenstvo!

Objavljeno: 14.08.22 u 15:39

U Belgiji ćemo igrati pripremne mečeve.

Košarkaška reprezentacija Srbije od ponedeljka ulazi u završnu fazu priprema za Svetski šampionat koji će se krajem septembra odigrati u Sidneju. Povodom toga, za sajt KSS govorila je Marina Maljković.

– Dugo leto za nas još uvek traje. U reprezentativnom ritmu smo od sredine maja sa kraćim pauzama. Akcenat je bio na mlađim košarkašicama, koje su imale priliku da me ubede da mogu da računam najozbiljnije na njih, ali isto tako i da ih uvedemo i priviknemo na moj sistem rada u reprezentaciji. Sada nam predstoji fino “štelovanje” i rad na detaljima. Pokušaćemo na najboljim mogući način da iskoristimo svaki trenutak u narednih mesec dana, kako bi se pripremile za sva predviđena, ali i nepredviđena iskušenja u Australiji – rekla je Marina Maljković.

from left Dragana Stankovic Jovana Nogic Aleksandra Crvendakic Head coach Marina Maljkovic Yvonne Anderson
Kosarka-Srbija v Korea-Women’s Basketball World Cup 2022 Qualifying Tournament
Beograd,101.02.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Ekipa će boraviti u Kraun Plazi i trenirati u Hali Vizura Tošin bunar do četvrtka, kada sledi kraći odlazak u Belgiju, gde će se odigrati dve prijateljske utakmice sa domaćinom. Kraj avgusta je planiran za tradicionalne visinske pripreme na Zlatiboru, da bi od 1. septembra tim ponovo bio u Beogradu. Polazak na Svetsko prvenstvo zakazan je za 12. septembar, preko Istanbula u kome će srpska reprezentacija obaviti poslednje pripreme pred put u Australiju. Selektorka će u ovoj fazi na raspolaganju imati 20 igračica: Ivon Anderson, Anđela Dugalić, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Marta Jovanović, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Milica Matić, Jovana Nogić, Ivana Raca, Nevena Rosić, Nadija Smailbegović, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Saša Čađo, Maja Škorić.

– Posle Olimpijskih igara u Tokiju sam naglasila da krećemo u novi ciklus sa željom da izgradimo novu šampionsku generaciju. To definitivno nije jednostavan i kratkoročan posao. Idemo korak po korak i gradimo što jači temelj, koji treba dugo i stabilno da stoji. Zato nam je svaki minut koji reprezentacija provede zajedno zlata vredan, jer radimo na uigravanju, na upoznavanju, na zajedništvu. Radimo na sitnim detaljima, koji često znaju u odlučujućim trenucima šampionskih utakmica da presude u našu korist. Počeli smo da pišemo novo poglavlje naše ženske reprezentativne košarke, koliko će biti uspešno, zavisi isključivo od količine i kvaliteta rada na svakom treningu – zaključila je Marina Maljković.

Srbija u Australiju putuje kao evropski šampion, koji je plasman na Svetsko prvenstvo izborio početkom godine na kvalifikacionom turniru u Beogradu. Svetsko prvenstvo igra se od 22. septembra do 1. oktobra. Srbija je u grupi B sa Francuskom, Japanom, Malijem, Kanadom i domaćinom Australijom. U grupi A su Belgija, Kina, SAD, Koreja, Portoriko i Bosna i Hercegovina. U četvrtfinale plasiraće se po četiri najbolja tima iz obe grupe. Utakmice će se igrati u Sidnej Superdoumu i u Olimpijskom parku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter