0
Evrokup

Kosarka ABA League season 2017-2018 Crvena Zvezda v Cibona (Zagreb) head coach Dusan Alimpijevic Beograd, 12.03.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SADA GA SVI SHVATAJU OZBILJNO: Alimpijević u vrhu liste favorita Evrokupa, evo gde su klubovi iz ABA lige

Objavljeno: 14.08.22 u 10:00

Srpski trener se pred novu sezonu visoko kotira.

Polako se bliži početak sezone u Evrokupu, a veliki je broj timova koji će se boriti za vredan trofej, ali možda i još vredniji plasman u Evroligu, koji nosi osvajanje titule u drugom po kvalitet takmičenju na Starom kontinentu. Zbog toga su ‘bukmejkeri’ odlučili da naprave listu favorita za osvajanje trofeja u Evrokupu, na kojoj se visoko kotira Bursa, koju predvodi sa klupe srpski trener Dušan Alimpijević.

Bivši strateg Crvene zvezde je minule sezone imao sjajan put sa turski mtimom, a između ostalog eliminisao je Partizan, pa Cedevita Olimpiju i stigao do velikog finala, gde je ipak bolji bio italijanski predstavnik, Virtus iz Bolonje.

Dušan Alimpijević je dobio nagradu za najboljeg trenera sezone, a između ostalog, i zbog toga je sada njegov tim na vrhu liste favorita, na trećem mestu. Prva dva mesta su rezervisana za dva španska kluba – Huventud i Gran Kanariju, dok su na četvrtom i petom mestu Rejner Venecija i Cedevita Olimpija.

Što se ostalih predstavnika ABA lige tiče, na 13. mestu potencijalne liste osvajača nalazi se crnogorska Budućnost.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter