0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PROMENA POSLE DEBAKLA OD ZVEZDE: Voždovac predstavio novog trenera

Objavljeno: 14.08.22 u 11:40

Novo lice na čelu stručnog štaba Voždovca.

Ekipu će u nastavku sezone predvoditi Nikola Puača. Mladi stručnjak poslednje angažovanje imao je u Bačkoj, a vodio je još i Smederevo, Radnički iz Pirota, OFK Beograd i mlađe kategorije Crvene zvezde, dok će mu ovo biti prvi posao u Superligi.

Pored šefa struke, u stručnom štabu biće još jedno novo-staro lice, Marko Savić. Talentovani trener koji je prošle sezone osvojio triplu krunu sa estonskom Levadijom, već je radio u Voždovcu, tako da je dobro upoznat sa klubom i saradnicima.

Prvi čovek beogradske ekipe poželeo je dobrodošlicu Puači i Saviću i poželeo im mnogo sreće u radu sa ekipom.

– Fudbalski klub Voždovac nastavlja sa dosadašnjom praksom angažovanja mladih stručnjaka koji se uklapaju u profil trenera sa napadačkom filozofijom. Iako je, generalno gledano, takvih malo, na našim prostorima se uvek pojavi neko novo ime. Odluka je ovoga puta pala na Nikolu Puaču koga smo pratili u protekle tri sezone. On je izneo najprikladniji program rada, kao i plan razvoja mladih igrača. Za prvog asistenta izabrao je Marka Savića koji je već dokazan trener sa šampionskim ambicijama i već dobro upoznat sa načinom funkcionisanja našeg kluba jer je ranije radio kod nas kao trener omladinske selekcije, ali i kao prvi asistent u stručnom štabu Jovana Damjanovića. Oba trenera izgledaju motivisano za naporan rad i razvoj mladih igrača kroz napadačku igru kojoj težimo, tako da nama kao klubu preostaje samo da im poželimo puno uspeha u daljem radu, rekao je Miloš Mirković.

40-godišnji stručnjak zahvalan je na ukazanoj prilici i spreman za izazove koji predstoje.

– Veoma sam srećan što dolazim u klub kao što je Voždovac i što sam sa upravom našao zajednički jezik. Nastojaćemo da negujemo imidž koji je građen godinama, atraktivan i ofanzivan fudbal koji će nam donositi što veći broj golova, a naravno i bodova. Disciplina, dobra organizacija i kontrola lopte je nešto na čemu ćemo insistirati kako bismo te ciljeve i ispunili. Verujem da imamo igrački kadar i potencijal da ostvarimo odlične rezultate. Drago mi je što sam kao Voždovčanin baš ovde na Krovu dobio šansu da debitujem u Superligi, poručio je gospodin Nikola Puača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter