0
Domaći fudbal

Foto: Starsport

NIKO KAO BORJAN: Nestvarne brojke kapitena Zvezde!

Objavljeno: 14.08.22 u 15:57
Zvezda prima malo golova i retko kada joj protivnici stvaraju šanse, ali i kada se to desi, kao zapeta puška čeka Milan Borjan sa procentom od 92.3% odbrana.

Na pet utakmica, Borjan je četiri puta u potpunosti sačuvao mrežu, uz jedan primljen gol, protiv Mladosti u Lučanima. Uz to na pet utakmica, protivnici su ukupno 13 puta šutnuli u okvir gola Crvene zvezde, a 12 puta je te udarce Borjan uspeo da zaustavi. Više od dve odbrane po meču ne zvuče impresivno, ali kada se uzme u obzir da je Borjan zaustavljao gotovo sve što je išlo ka njemu, govori o tome da je u fantastičnoj formi.

Borjan je na prvom mestu Superlige po procentu odbrana, a iza njega su Veljko Ilić (TSC, 88 posto odbrana) i Filip Manojlović (Spartak, 86 posto odbrana), ali kapiten Crvene zvezde je ispred obojice, čak i kada se gleda suva statistika, koja kaže da je Ilić primio dva, a Manojlović tri gola.

U modernom fudbalu se traži od golmana da praktično bude treći štoper kada je reč o izgradnji napada, te da poseduje sposobnost kreacije iz poslednje linije. Borjan ni u tom segmentu, ne samo da ne kaska, već je fantastičan. Procenat tačnih pasova mu je 91.6, dok kada je reč o dugim loptama on iznosi 82.8, pa se u potpunosti uklapa u profil savremenog čuvara mreže.

Borjan ni u dvomeču protiv Pjunika nije primio golove, što znači da je u 630 minuta samo jednom kapitulirao. Možda će mnogi reći da Zvezda nema adekvatne protivnike u domaćem prvenstvu, ali i u prethodnim sezonama je bila slična situacija, ali je šampion Srbije češće primao golove.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter