1
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

MIROSLAV BERIĆ: Ne poziva se kapiten reprezentacije da bi se otpustio, to je omalovažavanje!

Objavljeno: 14.08.22 u 18:02

Miroslav Berić je za MaxBet pričao o predstojećem Eurobasketu, strancima u reprezentaciji i otpuštanju Teodosića.

Sve je pogodila vest da je Svetislav Pešić precrtao Miloša Teodosića, a utisak je da je gotovo cela javnost stala na stranu sada već bivšeg kapitena reprezentacije Srbije.

Mića Berić je bio član reprezentacije Jugoslavije koja je pre 24 godine postala šampion sveta u Grčkoj, savladavši Rusiju u finalu, pa je uporedio Đorđevića iz tog vremena sa Teodosićem iz današnjice.

– Drugačije je bilo tada, mi smo bili podmlađeni, Željko je znao Saletove kvalitete, bio je spreman da ga čeka. Teo nije povređen, u ozbiljnim je igračkim godinama, Sale je tada imao 31 godinu, dakle bio je četiri godine mlađi. To je pitanje za Pešića, ako ne veruje u njega neće da ga čeka. U kakvom fizičkom stanju je došao Teo to niko ne zna. Nema detaljnijih informacija čekam da se neko obrati i kaže koji je razlog – rekao je Berić u emisiji “60 minuta s Vladom i Aco” na MaxBet radiju.

Ipak, ne radi se ovako sa legendom naše košarke. Ne poziva se kapiten reprezentacije da bi se otpustio. Tako se ne radi, to nije zaslužio. To je omalovažavanje igrača. Ne znam detalje, svašta se povlači i nedisciplina, nije ga bilo u subi, ali nije smelo da se desi da igrač koji igra poslednjih 15 godina… To kašnjenje, nepojavljivanje u sobi… Toga je bilo i ranije. To nisu smeli mlađi da rade. Zažmuri se, prosto. Ja bih mu rekao u aprilu ili maju da ne računam na njega ili da ću da ga čuvam do polufinala i finala, ako je spreman na to. Ovo je omalovažavanje jednog velikog igrača. Ovo je poruka za Bogdana, Jokića Micića: Kad budete imali 34, 35 godina, možete da ispadnete u prvom krugu. – bio je jasan Berić, a onda se ovrnuo na pitanje stranaca u reprezentaciji Srbije, o čemu je nedavno stav izneo Žarko Paspalj.

– Ništa Paspalj nije pogrešio i netačno rekao. Mislim, međutim, da možemo da izdržimo bez stranca. Ako nam baš bude zavisilo od te jedne pozicije… Ja i dalje verujem u naše igrače. Zašto ne bismo bili drugačiji u odnosu na ostale? Da izdržimo do poslednjeg sekunda, da ne narušimo našu veliku istoriju. U ovom trenutku mislim da možemo da izdržimo bez stranca – prokomentarisao je Mića Berić.

0
0

1 Komentara

  1. U Srbiji svi sve znaju i navodno sebi daju za pravo da komentarišu da li je ispravno postupio trener .Najbolje je rekao predsednik Vučić.,Pešić je legenda ,Teodosić je legenda želim im sreću.Pešić je trener on odlučuje a ne cela Srbija.Da nije možda trebalo da se raspiše referendum ko će da igra.Zna se čiji je posao odabir igrača.Pešić je želeo da Teo igra inače ga ne bi ni pozvao.Ali je uočio da Teo koči igru,i nije se uklopio u Pešićevu koncepciju.Po mom mišljenju za jedan poraz je Teo kriv.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter