0
Domaći fudbal

Foto: Starsport

FILIP KASALICA PRED RAD: Radujem se što ću se na stadionu „Kralj Petar Prvi“ susresti sa prijateljima!

Objavljeno: 14.08.22 u 14:28

Danas će se u okviru trećeg kola Mozzart bet Prve lige Srbije sastati Rad i Grafičar na Banjici sa početkom u 19 časova, a očekivanja pred meč izneo je fudbaler ljubičastih, Filip Kasalica.

Bivši napadač Crvene zvezde je u svojoj bogatoj karijeri nastupao i za klub sa Banjice, odakle vuče lepe uspomene, ali ističe da njegov tim ide na pobedu na uvek neugodnom gostovanju.

”Posle Crvene zvezde i Hajduka iz Kule, najviše sam puta nastupao za Rad. Period na Banjici ostao mi je u lepoj uspomeni. Radujem se što ću se na stadionu „Kralj Petar Prvi“ susresti sa prijateljima. Malo ćemo se družiti, popričati a onda prekinuti prijateljstvo dok traje utakmica. Zadovoljan sam kako smo ušli u sezonu, ostavrili smo remi na teškom gostovanju u Šapcu, bili siloviti protiv Loznice. Na Banjicu idemo po nova tri boda” započeo je Kasalica, a onda istakao da Rad ima odličnu Omladinsku školu.

”Dobro je poznato da Rad ima godinama unazad odličnu Omladinsku školu. U prethodnoj sezoni Grafičar je imao ubedljivo najmlađi sastav lige a u novoj je to upravo Rad. To ne menja ništa u njihovim ambicijama, učiniće sve da nas pobede. Mi sa druge strane, na svakoj utakmici idemo na pobedu” bio je jasan napadač, a onda je napomenuo da mu rad sa Markom Neđićem itekako prija.

Neđa je mlad ali izuzetno kvalitetan stručnjak. Nas petorica igrača smo stariji od njega. Poštujemo ga neizmerno zbog načina na koji treniramo i igramo. Uvek na gol više, ofanzivno, brzo, kroz pas… Sa svakim ćemo se nadigravati. Idemo od utakmice do utakmice. Ako se ukaže prilika da se borimo za plasman u Superligu, učinićemo sve da je iskoristimo. Svakako prvenstveni cilj nas iz sekcije „veterana“ jeste da usmerimo mlade igrače na pravi put.” rekao je Kasalica, a onda se osvrnuo na mlade saigrače, čije igre su ga oduševile.

”Ne znam koga bih izdvojio. Šljivić, Knežević, Nikolašević, Ilić, Mijatović, Lazić… Često mi stariji komentarišemo da svako od njih ima kvalitet za lige petice ali samo ukoliko nastave naporno da rade. Ne dozvoljavamo im da polete. Mi, stariji smo tu najviše zbog njih. Da im pomognemo savetima i iskustvom. Da im ukažemo gde smo mi grešil. Pre nekoliko godina i Andrija Kaluđerović i ja jurili smo lični golgeterski učinak. Izađemo ispred golmana i ne vidimo nikoga od saigrača. Sada se i sami iznenadimo koliko uživamo u ulozi asistenta pred golom”.

Kasalica ne razmišlja o završetku karijere i smatra da ima još toga da ponudi, ali i da pomogne mladima da izađu na pravi put.
Srećan sam na terenu. Nije pristojno sam sebe hvaliti, ali mlađi saigrači mogu da potvrde da iako sam stariji po deset i više godine od većine igrača Grafičara da ne zaostajem po pitanju kondicije i trčanja. Takođe, mi stariji ne tražimo bilo kakav kredit ili popust zbog minulog staža”.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter