0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ZENIT EVROGOLOVIMA ‘SRUŠIO’ CSKA: ‘Bomba’ sa 25 metara vredna trijumfa u derbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 13.08.22 u 18:49

Nova pobeda aktuelnog šampiona!

U okviru 5. runde ruske Premijer lige, odigran je derbi meč u Sankt Peterburgu. Aktuelni šampion države, Zenit, ugostio je moskovski CSKA na ‘Gazprom Areni‘. Glavni arbitar utakmice, Kukujan, označio je start duela tačno u 16 časova.

Zenit je ubrzo pokazao zašto dominira u ruskom šampionatu prethodnih godina. Domaćin je kontrolisao posed lopte i lepršavom igrom pokazao da je kvalitetniji od današnjeg rivala. Gosti su bili prinuđeni da se brane od naleta navale igrača u plavim dresovima. Sastav iz Moskve je u toj nameri izdržao sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Kapitulirala je defanziva CSKA, kao i legendarni golman Igor Akinfejev, kada je u 47. minutu Malkom poslao loptu u mrežu. Brazilac je primio loptu na ivici kaznenog prostora, šutirao je levom nogom iz prve, a precizan udarac nije uspeo da zaustavi ni prekaljeni čuvar mreže gostujućeg tima.

Nadu za poravnanje rezultata gosti su dobili u 63. minutu. Sudija je prstom pokazao na belu tačku, a to su fudbaleri CSKA dočekali sa osmehom na licu. Napadač Fedor Čalov je rutinski obavio svoj deo posla i doneo izjednačenje.

Tim iz Moskve se ponovo bazirao na to da defanzivne zadatke obavlja na visokom nivou, ali uspeo je Zenit da im ‘pomrsi konce’. Kombinacija Mantuan – Malkom – Mantuan, krunisana je evrogolom mladog brazilskog ‘majstora’. Pravu bombu uputio je Gustavo Mantuan sa 25 metara udaljenosti, a Igor Akinfejev je ponovo bio nemoćan u želji da svoj klub spasi od poraza.

Zenit u narednom kolu dočekuje Torpedo. Očekuje se da šampionski sastav ne bi trebalo da ima većih problema protiv kluba iz prestonice koji se vratio u elitno društvu. Moskovljane očekuje teži zadatak sledećeg vikenda, jer im u goste dolaze fudbaleri Ahmata iz Groznog, koji večito važe za neugodnog protivnika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter