1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STANKOVIĆ: ‘Neće uvek biti visok rezultat – Važnija mi je dobra i konkretna igra!’

Objavljeno: 13.08.22 u 23:29

Dominantna igra ‘crveno-belih’!

Imao je mnogo razloga za zadovoljstvo Dejan Stanković posle trijumfa Crvene zvezde nad Voždovcem rezultatom 4:0 u okviru šestog kola Superlige Srbije.

Ne bi smeli da se navikavamo na ovo, jer neće uvek biti visok rezultat. Meni je nekad važnija dobra i konkretna igra, uz organizovanost, nego visina rezultata, jer i 1:0 i 4:0 su tri boda u svakom slučaju. Čestitam igračima, kada se igra na svaka tri dana može da bude i umora, ali spremali smo se za to. Videlo se prvih 20 minuta, da je to bilo dosta dobro, a kad neko kao ekipa Voždovca ima svežinu, uz to dođe da se nadigrava, a za meč se priprema šest, sedam dana, oseti se, ali smo ostali kompaktni. Promašili smo nekoliko šansi koje su mogle da „reše“ utakmicu, ali nekad mi je draže da budemo grupa, trpimo, ostanemo organizovani i sačekamo momenat da kaznimo, kao što je to bio slučaj kod trećeg i četvrtog gola. Pritisak koji je naveo protivnika na greške… Sada mi je bitan oporavak i da se spremimo za ono što nas očekuje u narednih devet dana – počeo je Stanković.

FOTO: Starsport

Raduje Mistera i to što su se na terenu našli Rodić, Ivanić i Pešić.

Oni su ozbiljan oslonac i stub naše igre. Mnogo mi je drago što je Pešić odigrao 65 minuta, a Rodić i Ivanić celu utakmicu. Raduje me to, bilo je dosta dobrih stvari i ne mogu da zamerim igračima ništa. Znam gde je bio problem, fudbal je živa stvar, nije 1+1=2, ima da se radi, ali bitno mi je da spremamo utakmicu po utakmicu. Cilj je jasan, i samo tako da možemo da budemo fokusirani na ono što sledi.

FOTO: Starsport

Već u sredu od 21 čas gostovaće Makabiju u Haifi, a onda i revanš, 23. avgusta na Marakani.

Za to smo se spremali, prošli smo i ispunili cilj, a to je direktna Liga Evrope kroz put Lige šampiona. Optimista sam pred dvomeč, nije nemoguća misija, u nekim segmentima moramo da budemo fokusiraniji i sa većom koncentracijom. Znamo da će biti pakleno u Haifi što se tiče atmosfere, ali verujem da će ovde na Marakani biti duplo „vruće“ – zaključio je Stanković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter