0
Evropske lige

head coach Carlo Ancelotti UEFA Champions Legaue football match between Crvena Zvezda and Napoli in Belgrade, Serbia on September 18. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

KARLO ANĆELOTI USKORO ZAVRŠAVA KARIJERU: Čuveni trener se oglasio i rastužio mnoge!

Objavljeno: 13.08.22 u 15:13

Došlo je vreme za kraj.

Kako je sam objavio Karlo Anćeloti, aktuelni trener Reala iz Madrida, ovaj angažman biće mu poslednji u karijeri. On je u razgovoru za italijanske medije istakao da je Real klub na najvišem mogućem nivou i da ima smisla da baš u njemu završi karijeru.

Posle Real Madrida ću se penzionisati. Time će biti završena moja karijera kao trenera. Real Madrid je klub na najvišem mogućem nivou, tako da ima smisla da u ovom klubu i završim karijeru, istakao je Italijan u razgovoru za Il Mesađero.

Anćeloti je svoju trenersku karijeru počeo davne 1992. godine u selekciji Italije gde je radio kao asistent. Nakon Ređijane i Parme, stigao je u Juventus 1999. godine. Tamo je proveo 2 godine, pa je nakon toga počeo svoju priču u Milanu.

Sa njima je osvojio 2 titule prvaka Lige šampiona, dva Superkupa UEFA, Kup Italije, kao i jednu titulu u Seriji A. U klubu se zadržao do 2009. godine kada je postao trener Čelsija.

Nakon 2 godine u Engleskoj, isto toliko je proveo u PSŽ-u, kao i u Realu iz Madrida, da bi 2016. godine postao trener Bajerna. Usledili su zati jednogodišnji angažmani u Napoliju i Evertonu, a poslednji posao u trenerskoj karijeri započeo je 2021. u Realu iz Madrida.

Sa Madridskim klubom je takođe bio 2 puta prvak Evrope 2014. i 2022. godine. Dobio je mnoštvo individualnih nagrada i nema sumnje da će biti upamćen kao jedan od najboljih trenera svih vremena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter