0
Fudbal

FOTO: Twitter/@fifamedia

JEDNOJ REPREZENTACIJI PRETI IZBACIVANJE SA SVETSKOG PRVENSTVA: U pitanju je ogroman skandal, čekaju se važne odluke!

Objavljeno: 13.08.22 u 14:26

Uskoro ćemo saznati i odluku.

Iako su izborili nastup na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu, Ekvador bi zbog slučaja sa Bajronom Kastiljom, mogao da bude izbačen sa ovog takmičenja. Naime, on nije imao pravo nastupa na utakmici kvalifikacija, jer je rođen u Kolumbiji i čak ni nema ekvadorsko državljanstvo, dok je rodni list falsifikovan.

Britanski list „Dejli mejl“, je dobio sporan dokument, a sve to ide u prilog Čileu koji je već tražio od FIFA da se Ekvador izbaci sa SP. Oni su naravno, želeli da zauzmu njihovo mesto, dok je FIFA sve to istražila i na prvu loptu odbila zahtev Čileanaca.

Ipak, prema najnovijim saznanjima, čitav slučaj se nastavlja, zahvaljujući upravo britanskom listu. Oni navode da postoje dva rodna lista ovog fudbalera. Po jednom iz Kolumbije on se zove Bajron Havijer Kastiljo Segura, dok se po ekvadorskom zove Bajron David Kastiljo Segura.

Uz sve to, razlikuje se i datum rođenja. Rodni list iz Kolumbije je priznat jer je odobren u matičnoj knjizi te zemlje, dok je u Ekvadoru potpuno druga situacija jer rodni list nije priznat od strane nacionalnog registra.

Prema pojedinim informacijama, ovo nije prvi put da su njegova dokumenta sporna. Kada je pre 7 godina trebao da pređe iz Noreamerije u Klub Emelek, sam transfer propao je zbog nepravilnosti u dokumentima ovog fudbalera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter