0
Košarka

FOTO: KSS

TEŽAK PORAZ OD KOMŠIJA: Košarkaši imali sve u svojim rukama!

Objavljeno: 12.08.22 u 23:49

Muška U16 reprezentacija startovala je porazom na Evropskom prvenstvu u Skoljpu.

I pored visokog vođstva početom drugog poluvremena (56:35), tim koji vodi trener Aleksandar Glišić u prvom kolu izgubio je od vršnjaka iz Hrvatske. Sledeći protivnik našeg tima – sutra od 21 čas – biće selekcija Danske.

Kako je završeno prvo poluvreme, nije delovalo da će kraj biti ovakav. Prvih 10 minuta bili su dosta izjednačeni, ekipe kao da su se tek zagrevale i konstantno su se smenjivale u vođstvu. I tako sve do uvodnih minuta druge četvrtine. Naš tim je taj deo igre otvorio serijom 10:0. Sjajnom odbranom potpuno poremetio napad Hrvatske.

Uskoro su Orlići pobegli i na dvocifrenu razliku – 38:28. A to je bio samo početak. Sjajnom odbranom, povećavali su i samopouzdnje u napadu – za 10 minuta ubacili čak 27 poena i veliki odmor dočekali sa ogromnih 52:35.

FOTO: FIBA

Posle poena Ognjena Radošića naš tim je u 21. minutu poveo 56:35, ali Hrvati su uzvratili serijom 11:0 i zaostatak više nego prepolovili – 56:49. Nalet rivala odbio je sa penala Vladimir Popović, što su bili prvi poeni našeg tima posle skoro pet minuta igre.

Iako su naši momci odolevali, bilo je očigledno da je utakmica dobila neki drugi tok. Hrvatska je uspela da do poslednjeg obaveznog odmora spusti našu prednost na samo pet poena – 62:57, da bi već posle 50 sekundi igre u poslednjem periodu bilo 62:60, a onda i 64:63, sve dok naš rival nije i preuzeo vođstvo – 64:65, u 32. minutu.

FOTO: FIBA

Poenima Milosavčevića naš tim je odbio ovaj nalet rivala. Na dobar napad nadovezala se i dobra odbrana, ukradena lopta, pa poeni Šojića – na semaforu je 68:65. Ali i Hrvatska je imala odgovor. U vidu serije 10:4, za 72:75. Usledila je rezultatska klackalica, koja je na kraju prevagnula na stranu Hrvatske.

Najefikasniji u našem timu bio je Ognjen Radošić sa 29 poena, dvocifren učinak imali su još Savo Drezgić – 16 poena i 6 skokova i Miloš Šojić 10 poena i 5 skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter