0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ŠARIĆ PRED EUROBASKET: Prethodni rezultati su takvi da ne možemo da očekujemo nešto veliko!

Objavljeno: 12.08.22 u 08:36

Igrač Finiks Sansa i reprezentativac Hrvatske reprezentacije, Dario Šarić, zbog povrede je propustio celu sezonu u klubu, ali je spreman da nastupa za svoju zemlju na predstojećem EP.

„Nedostajala mi je reprezentacija. Uvek mi je čast da igram za Hrvatsku. Sjajno se osećam što sam ponovo na parketu. Treniram već neko vreme, sve sa ciljem da budem što spremniji za sve izazove“. započeo je Šarić u obraćanju za novinare koji prate reprezentaciju koju sa klupe predvodi Damir Mulaomerović.

U grupi će igrati protiv Grčke, Velike Britanije, Estonije, Italije i Ukrajine, a bivši košarkaš Cibone ističe da je najbitnije dobro se pripremiti.
„Svi komuniciramo kako bi najbolje dočekali početak takmičenja. Ko se najbolje bude pokazao na pripremama zaslužuje da igra na Evrobasketu, lično ću dati sve od sebe na treninzima„.

Iako Hrvatska davno nije ostvarila veliki rezultat ni na jednom takmičenju, pored igrača Finiks Sansa, trenutno za nju nastupaju i Bojan Bogdanović iz Jute, kao i Ivica Zubac iz Los Anđeles Klipersa.
„Za sada, plan je da se vratim u Finiks. Razovarao sam sa trenerom, ali nikada se te stvari ne znaju u NBA ligi. Ne brinem previše, pokušavam da se vratim iz povrede i moj fokus je na reprezentaciji.“

Pored domaćih igrača, za reprezentaciju Hrvatske će na Eurobasketu predstavljati i Džejlen Smit.
„Oduševljen sam što je Savez odlučio da nas pojača američkim igračem. On je svega nekoliko dana sa ekipom i treba biti realan sa očekivanjima. Navikavamo se još uvek jedni na druge„.

Ipak, realan je Šarić što se tiče očekivanja na Evropskom prvenstvu koje startuje 1. septembra.
Prethodni rezultati su takvi da ne možemo da očekujemo nešto veliko na Evrobasketu. Imamo 12 momaka koji su spremni da se bore. Idemo iz meča u meč i samo tako možemo da razmišljamo. Teško je u ovom momentu pričati o očekivanjima na turniru“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter