2
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

MORS TUA, VITA MEA: Višegodišnji kredo uprave Partizana i borba sa duhovima doveli klub do ivice ambisa!

Objavljeno: 12.08.22 u 12:35

Partizan je sinoć eliminisan od strane kiparskog AEK-a i tako na prvoj stepenici eliminisan iz Lige Evrope. Ipak, zahvaljujući Ligi konferencija crno-beli mogu još uvek da uspeju da stignu do evropske jeseni, jer im je poslednja prepreka za to takmičenje malteški Hamrun. Uz dužno poštovanje prema tom klubu koji je nedavno napunio 115 godina i celom fudbalu sa mediteranskog ostrva, navijačima kakvi su Grobari sigurno nije uteha igrati takmičenje za čiju overu treba da igraš sa ekipom koja je završila trećeplasirana u ligi Malte.

Grobari su došli do tačke ključanja kada je bes prema upravi u pitanju. I da nije eliminisan povici „Uprava napolje“ kod prvog Rikardovog gola i gotovo čitavo prvo poluvreme dok je Partizan vodio, definitivno deluje da je tačka povratka davno pređena i da više ne postoji uslov koji će da rukovodstvo Partizana vrati u milost navijača.

A uzrok tome su obe strane, kako uprava tako i navijači. Konstatna borba sa duhovima, svi su protiv Partizana, spinovanje i okretanje bilo kakve najsitnije sudijske greške kako na svojim, tako i na utakmicama večitog rivala, i davanje joj karakter kao da je počinjena oružana pljačka, dok se na slične odluke koje su donešene u korist crno-belih prećutkuje i žmuri jer eto – dešava se, živ čovek greši.

To je dovelo da je u takvoj borbi i predstavi da je Partizan ugrožen od strane države, predsednika, ruskog gasproma, ove valsti, prošle vasti, pa čak je išlo toliko u nekim istancama da je UEFA optuživana za direktno pomaganje Zvezde na žrebu, dok je jadni Partizan i tu osakaćen zbog „balkanizovane“ krovne kuće evropskog fudbala. U takvoj masivnoj atmosferi linča i paranoje, niko nije previše obraćao pažnju za apsolutno rasulo u klubu koji je iz sezone u sezonu tonuo sve dublje kako finansijski tako i igrački, a vodeći ljudi ne videći, ili bez želje da vide, svoju krivicu, u svemu drugom nalazili krivca.

Tako da je kredo uprave Partizana, kada su se neki njeni bivši i sadašnji članovi toliko hvalili poznavanjem latinskog, arhaičnog i izumrlog jezika, sada ironično postao MORS TUA, VITA MEA, odnosno „Tvoja smrt, moj život“. Tako da su se menjali igrači, treneri, neki odlični rezultati poput Đukićevog prezimljavanja u Evropi, apsolutnog „šamaranja“ Grofove Crvene zvezde od strane Nikolića, koji potom odlazi, a uprava rasprodaje ceo šampionski tim,  Savinih odličnih evropskih rezultata, koji je razbijao i Crvenu zvezdu, tada člana Lige šampiona, uz Stanojevićevu dominaciju u domaćem prvenstvu kome je titula izmakla za dva boda. Svi oni su krivi, krivi su povratnici, stranci koji nisu opraštali dugove, klinci koji nisu novi Mesi. Sve te krivice su kupovale vreme i odlagale neminovnu kulminaciju haosa, koja je po svoj prilici, ovom eliminacijom počela.

Ilija Stolica nije kriv, njegov otkaz je verovatno kupio još malo vremena rukovodstvu da sa novim trenerom pokuša da izbori nešto bolju seriju rezultata, zicer za evropsku jesen ili čak i senzacionalnu pobedu u derbiju, koje mogu da dovedu do novog plamena ljubavi između zaraćenih strana na nivou navijači – uprava. Ili ipak ne.

Rezultata nema, izlaznih transfera nema, nekada zaštitna lica Partizana se prepiru po Tiktoku oko toga ko „smrdi kao puma“ u petim decenijama života, oni koji su još uvek u foteljama nemaju nikakav konkretan komentar na haos u klubu. Bilo kako bilo, rezultati su najmanji problem ovog Partizana, era dekadencije i nazadovanja je uzela maha i kao trulež izjeda sve sektore kluba, a kao so na ranu Crvena zvezda deluje nikada moćnije. Ko je kriv to će tek vreme pokazati, ali uslov za sređivanje jeste da kredo promeni, da prestane da se gleda u tuđe dvorište i krene sa ozbiljnim radom na reparaciji velikog i slavnog kluba kakav je Partizan. Vita tua, vita mea.

 

0
0

2 Komentara

  1. Od kada je Vucic na vlasti Partizan pada iz sezone u sezonu, gubi vrednost tima i omladinske skole, a zvezda iz sezone u sezonu sve veci budzet, sve jaci tim. Da li je to bas slucajno, zahvaljujuci dr Terzicu i zasto je uprava Partizana nesmenjiva? Otkud bas Partizan da bude kolevka klana Velje Nevolje, zasto su navijaci Partizana godinama razjedinjeni i ima ih sve manje? Bas nema nikakve veze sa Vucicem i njegovim obozavanjem zvezde, nema nikakve veze sa Vucicevom opsesijom da sve kontrolise, nema nikakve veze sa zvezdinim Lakovicem drzavnim parama uguranim i izlobiranim u Ceferinovu balkansku UEFU. Sve je to slucajno, tako se potrefilo i nema nikakve veze jedno sa drugim.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa čitaj tekst tele jedno , čovek upravo to pokušava da vam dokaze! Kakav Vučić kaakvi bakraci lično ste vi sami krivi za svoj neuspeh a evo dokaza spominjete Vučića kao najodgovornijieg za vaše propadanje e sad ja tebe pitam ako je tako ko vam dade novac u košarci za Obradovića i družinu ????? Nemate odgovor ili ne želite da kažete odakle pare Vučić jel’ te ?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter