0
Košarka

, mladi kosarkas Srbije U16, u hali Vizura. Beograd, 16.07.2022. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, U16 Srbija, Portret

BALKANSKA GRUPA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Orlići motivisani u Skoplju – selektor izneo očekivanja!

Objavljeno: 11.08.22 u 11:10

Vredno su radili i spremni su za najveće izazove.

Muška U16 reprezentacija Srbije otputovala je u Skoplje, gde će od 12. do 20. avgusta učestvovati na Evropskom prvenstvu. U prvom delu takmičenja Orlići će igrati u grupi sa selekcijama: Slovenije, Hrvatske i Danske. U osmini finala ukrštamo sa grupom gde su: Izrael, Litvanija, Francuska i Holandija.

Vredno smo radili, spremni smo za takmičenje. Motivisani idemo u Skoplje. Očekujemo težak i neizvestan turnir. Igrači su mladi i na početku karijera, ovo im je prvo veliko takmičenje. Borićemo se hrabro i dostojno reprezentovati Srbiju. Trenutno smo fokusirani na prvu utakmicu u grupi. Do početka takmičenja imaćemo priliku da na kratko upoznamo ambijent i sprovedemo završne pripreme – rekao je pred put u Skoplje, selektor muškog U16 tima Srbije, Aleksandar Glišić.

Naš tim je završni deo priprema obavio u Nišu, gde je selektor Glišić odredio i 12 igrača koji će predstavljati Srbiju na Evrobasketu. To su: Uroš Ivković, Miroslav Bogdanović, Savo Drezgić, Aleksandar Goljović, Ognjen Radošić, Petar Milosavčević, Miloš Šojić, Filip Ružičić, Uroš Romčević, Vladimir Popović, Stefan Plisnić i Almir Asani.

Uz selektora Aleksandra Glišića, u stručnom štabu još su asistenti Nemanja Varničić, Ivan Pavlović i Vladimir Nestorović, kondicioni trener Ivan Pijanec, fizioterapeut Đorđe Carević i Aleksandar Smiljanić, tim menadžer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter