0
Košarka

Poland's Mateusz Ponitka (L) vies with Spain's Pau Gasol (R) during European basketball championship, round of 16 basketball match between Spain and Poland on September 12, 2015 in Lille, France (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

VELIKI SKANDAL U REDOVIMA NAŠIH RIVALA: Brat izbacio brata iz reprezentacije – ovo se ne viđa često!

Objavljeno: 10.08.22 u 17:13

U pitanju su rođena braća.

Spiskovi za predstojeće mečeve kvalifkacija za Svetsko prvenstvo u košarci, kao i za Evrobasket, polako se skraćuju i ekipe dobijaju svoje prave oblike. U reprezentaciji Poljske, koja će se na Evropskom prvenstvu nadmetati sa Srbijom u grupnoj fazi, dešava se pravi haos.

Marsel Ponitka, optužio je rođenog brata Mateuša, da ga je izbacio iz reprezentacije. Ovo je nastavak haosa u ovoj selekciji, jer je ranije došlo i do sukoba dugogodišnjeg NBA košarkaša Marćina Gortata i kapitena Poljske.

Mateusz Ponitka
Crvena Zvezda v Zenit St Petersburg-Euroleague 2021/22
Beograd, 30.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Ponitku su mnogi osudili kada je pored rata u Ukarjini pojačao Zenit. Marsel se brzo oglasio, a u razgovoru za poljske medije otkrio je šta se desilo.

Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želeo da me prihvati u timu, počeo je on i dodao:

Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara.

I pored svega gore navedenog, Marsel želi da i dalje igra sa bratom.

– Da, naravno. Uvek sam otvoreno pričao o tome, i trener i savez to odlično znaju. Strpljivo čekam obećani sastanak, koji kapetan tako često izbegava. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju, na dobrobit cele zajednice, i da jednom zauvek prekinu spekulacije, prokomentarisao je Marsel Ponitka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter