0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

NOVINAR KONSTATOVAO DA JE TITULA IZGUBLJENA, STOLICA ODGOVORIO: ‘Ovo je prilika za iskorak – Za titulu moramo da se pripremimo na poseban način!’ (VIDEO)

Objavljeno: 10.08.22 u 13:05

Nekoliko vrlo interesantnih izjava!

Trener Partizana – Ilija Stolica govorio je za medije uoči revanš duela trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa ekipom AEK Larnake. Prvi meč odigran je Kipru, a tada je slavio domaćin sa 1:2.

‘Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju, što znači da je svima jasno kakva je važnost ove utakmice. Čeka nas revanš protiv dobre ekipe, ali mislim da smo i mi pokazali u prvom meču da možemo da prođemo dalje.’ – otvorio je Stolica konferenciju za medije.

FOTO: FK Partizan

Novinare je zanimalo da li će biti angažovan sportski psiholog, na šta je Ilija rekao:

‘Slažem se sa konstatacijom da je psihološki faktor ono što je trenutno najvažnije, zatražili smo i neke konsultacije, pre svega ja na svoju incijativu, da ekipu što bolje pripremimo za predstojeću utakmicu.’

Zatim je usledio jedan vrlo zanimljiv momenat. Jedan od pristunih novinara je upitao trenera Partizana, da li je duel sa AEK-om najvažniji u sezoni, jer je titula gotovo izgubljena.

‘Uz uvažavanje vašeg mišljenja, smatram da je to daleko od istine, da je tek početak sezone i da priče o tituli moramo malo da odvojimo i stavimo po strani, jer je ovo evropska utakmica, titula se čeka pet godina i za to moramo da se pripremimo na poseban način, za to je potrebno vreme, ništa ne može preko noći, ko god ovde bude sedeo. A Evropa kao Evropa, igrali smo i prošle sezone Ligu konferencija, ne slažem se da je to nazadovanje, ovo jeste velika prilika za iskorak i nadam se da će biti tako.’ – rekao je Stolica.

Iskoristio je priliku da pozove navijače da u što većem broju dođu na stadion.

‘Ja ono što znam je da je nama preko potrebna podrška naših navijača, mi moramo da privučemo publiku našom igrom i našim odnosom, to sam apostrofirao kada sam došao. Rezultat nas nije ispratio, ni ja ne bih bio zadovoljan iz ugla navijača, ali na nama je da se potrudimo da sve navijače koje možemo dovučemo na stadion, jer bez njihove podrške ne možemo da uradimo ništa.’

FOTO: FK Partizan

Ogroman pritisak svakako da otežava rad ekipi.

‘Mislim da neke stvari koje su van moje kontrole i van delokruga mog rada, ne mogu da promenim i amortizujem na način koji bi bio dobar, ali ekipu mogu da pripremim za ono što ih čeka na utakmici vezano za samu igru. Naravno da fudbal treba da se igra iz pozitivne energije i trudimo se da taj pritisak koji se akumilirao okolo, sa strane i iznutra, da se odrazi na drugačiji način, da momci daju sve od sebe i da usmere sve da pobede na sutrašnjoj utakmici.’

Na pitanje da li ekipa vežba penale, rekao je:

‘Spremamo se za svaki mogući ishod, ja mislim da su penali više stvar psihološke prirode više nego tehničke, pripremamo se na sve.’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter