0
Košarka

Kosarka, ABA League, season 2010/2011.Crvena Zvezda Vs. Siroki (Siroki Brijeg).Sava Lesic and Mile Ilic, celebrate.Belgrade, 16.12.2011..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com ©

OGLASILA SE I HRVATSKA POLICIJA NAKON VELIKOG INCIDENTA: Evo zbog čega je prijavljen Sava Lešić, ali i ko su ostali učesnici!

Objavljeno: 09.08.22 u 23:05

Ova vest uzdrmala je region.

Hrvatski mediji, bili su prvi koji su ranije ove večeri, objavili informaciju o velikom incidentu u kojem je između ostalih, učestvovao i bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana Sava Lešić. Potom je Srbin objasnio svoju stranu priče, a nakon nekog vremena, stigao je i izveštaj hrvatske policije.

Navodno se sumnja da je sukob počeo napadom Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesulgasica u saobraćaju, a da se potom sve završilo velikim fizičkim obračunom. Zvanično nisu objavljeni identiteti osoba, ali je prema saznanjima hrvatskih medija, brat Save Lešića je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda, dok je njihov otac prijavljen zbog pretnje pištoljem.

Takođe je zbog pretnji prijavljen i otac Kninjanki, koji je aktivni policajac, koga je policija udaljila iz službe zbog ovog događaja.

Saopštenje hrvatske policije:

„Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. avgusta u večernjim satima (oko 19:40) na putu Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila zaustavila, došlo je do obostranog vređanja između 36-godišnjakinje i maloletne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloletnu osobu (kasnije konstatovane lakše telesne povrede).

Nakon tog događaja, oko 20:40, otac maloletne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio pretnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše telesne povrede.

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak pretio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim pretnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba telesno napao 27-godišnjaka i naneo mu teške telesne povrede.

Sava Lesic ABA Liga, Crvena Zvezda – Borac Cacak 19.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sledeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

– 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog dela pretnje iz čl.139. st.3.,

– 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog dela pretnje iz čl.139. st.2.,

– 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog dela teška telesna povreda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,

– 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog dela telesna povreda iz čl. 117. st.2.,

te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku.

Takođe je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni predlog Prekršajnom delu Opštinskog suda u Šibeniku.

S obzirom na to da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog učestvovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjeg, bez obzira na to što se u to vreme nalazio izvan službe“, stoji u saopštenju policije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter