1
Košarka

FOTO: STARSPORT

MOKA SLAVNIĆ: ‘Šokiran sam! Nisam se zaje*ao, Srbija je zbog moje odluke imala pleja 15 godina!’

Objavljeno: 09.08.22 u 15:20

Košarkaška legenda progovorila o odluci selektora!

Sportska javnost ostala je šokirana nakon odluke selektora košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića, da sa spsiska igrača na koje računa za predstojeće obaveze precrta Miloša Teodosića. Kari mu je navodno saopštio da se ne uklapa u njegovu koncepciju tima. Dan kasnije, dogodio se novi peh, kada je povredu ruke obnovio as Partizana, Aleksa Avramović.

Povodom Pešićevog poteza, oglasio se legendarni Zoran Moka Slavnić.

– Uzeo sam ga tada u reprezentaciju, a bio je rezerva u Železniku. Međutim video sam to nešto u njemu … kreaciju, bogomdanu. Takve stvari se ne treniraju, to ili imaš od boga ili nemaš, a on ima. Kod mene je bio klinac, sa još nekoliko momaka koji su kasnije ostvarili velike karijere, svi posle mene su imali gotovog igrača. Mogu da pričaju šta hoće, ali ne mogu da kažu da sam se zaje*ao, eto koga je Srbija dobila, imala je plejmejkera 15 godina zbog moje procene – kazao je Moka za Mozzart Sport, a potom otkrio da za njega postoje samo dva scenarija koja opravdavaju odluku selektora:

– Ili je Teodosić fizički nespreman, a svi znamo kako na terenu Miloš izgleda kada je umoran, ili kvari atmosferu u svlačionici. Treća opcija ne postoji, jer ne zoveš Teodosića na pripreme, a da ne znaš ko je on i šta može da ti donese. Čim si ga zvao, znači znaš šta možeš da očekuješ od njega. E, sada ako se on pojavio nespreman, to je druga priča. On je uvek neko ko može da podeli 10 asistencija, ali kada nije spreman, odbrana ga stisne, on to ne može da iznese i odmah uz te asistencije ima pet ili šest izgubljenih lopti. Poštujem ja što se on odazvao reprezentaciji u 36. godini, ali ako zbog fizike ne može, onda je sam kriv – zaključio je Slavnić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter