0
Evropske lige

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Irska Aleksandar Mitrovic celebrates after scoring a goal with Dusan Tadic (R) Beograd, 24.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NIKO KAO MITROGOL: Golgeter Fulama ubedljivo najbolji u prvom kolu Premijer lige

Objavljeno: 08.08.22 u 13:50

Nema ravnog Srbinu!

Bilo je dosta osoravanja pred povratak Aleksandra Mitrovića u Premijer ligu, od priče da nije dovoljno dobar za to takmičenje, do drugih omalovažavanja. Ipak, njemu nije dugo trebalo da sve te priče demantuje, na terenu. Srpski reprezentativac je tako proglašen za najboljeg igrača prvog kola engleskog prvenstva.

Mitrović je bio najbolji fudbaler na terenu u meču u kom je njegov odigrao 2:2 sa Liverpulom. Srpski napadač je postigao dva pogotka, izborio penal, koji je kasnije i realizovao i namučio defanzivce Liverpula, kluba koji je jedva izbegao poraz, pošto je dvaput gubio.

Skoro savršen meč je odigrao Srbin, imao je tri šuta, dva u okvir i dva gola. Dva uspešna driblinga, bez neuspešnih. Dobio je sedam od devet duela na zemlji i 11 od 14 u vazduhu, a uz to je i izborio četiri prekršaja. Ovakva statistika mu je donela ocenu 9,4, dok je njemu najbliži bio Dejan Kuluševski iz Totenhema koji je za svoj učinak na meču protiv Sautemptona dobio ocenu 8,4.

Pored poemnute dvojice u najboljem timu su još i: Eduar Mendi, Kris Mefam, Joakim Andersen, Fabijan Šar, Hjong-Min Son, Žoelinton, Džejms Vord-Praus, Paskal Gros i Erling Haland.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter