0
AdmiralBet ABA Liga

Vladimir Lucic (R) and Ognjen Jaramaz (L) Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22 Beograd, 17.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

MILJENIK GROBARA O SITUACIJI U PARTIZANU: ‘Mi smo preživljavali, a sada je budžet kao što imaju velikani – kad vidim ko dolazi…’

Objavljeno: 08.08.22 u 08:55

Vladimir Lučić, srpski internacionalac, prokomentarisao je zbivanja u domaćoj košarci.

Jedan od najboljih naših internacionalaca trenutno je sa državnim timom, gde se priprema za predstojeće kvalifikacione mečeve, kao i Evropsko prvenstvo. Naredne sezone, Lučić će sa svojim Bajernom iz Minhena u okviru Evrolige igrati i protiv Crvene zvezde, ali i Partizana, čiji je dres nosio.

Od kada je 2013. godine otišao u Valensiju, posle i u redove Bavaraca, nije imao priliku da igra protiv ‘parnog valjka’, a sam priznaje da će ga čekati vrlo neobične emocije kada dođe do tog duela.

– Verovatno će biti čudne emocije u meni pred samu utakmicu protiv Partizana. Nisam bio u prilici ni da gledam Partizan uživo otkako sam otišao devet godina, pošto sam uglavnom sezonu završavao kad i oni i posle. Radujem se dolasku u Beograd, ne toliko igranju protiv Partizana, ali prilici da osetim podršku koja je jedinstven u Evropi, rekao je Vladimir Lučić u podkastu ‘Uručenje’ na ‘Sport klubu’.

(VIDEO:YouTube/Urucenje Podkast)
Crno-beli su dobili ‘specijalnu pozivnicu’, ali su do sada stigla zvučna imena u Humsku popuut igrača kao što su Danilo Anđušić, Džejms Naneli, Dante Egzam i Janis Papapetru.

– Klub je godinama unazad zaslužio da igra u Evroligi. Sa dolaskom Željka Obradovića, i ekipom koju prave, budžetom koji imaju, nadam se da će napraviti dobru ekipu i rezultate. Drago mi je da su se vratili gde pripadaju, rekao je Lučić i dodao da se raduje i duelu ‘večitih’ u Evroligi, pod uslovom da sve bude u granicama normalnosti na tribinama.

Crvena zvezda i Partizan su bili vrlo aktivni ovog leta, a Lučić je to uporedio sa svojim periodom u Partizanu od 2008. do 2013. godine, kada budžeti ipak nisu bili toliki.

– Iskreno, što se tiče Zvezde i Partizana, meni jeste bili turbulentno s obzirom na imena i ugovore koji se spominju. Meni je ostalo zapamćeno da smo preživljavali dok smo igrali u Partizanu, a sada su to budžeti koji su u rangu velikih ekipa. Ja sam još u februaru produžio ugovor i ne pratim previše transfere, nemam društvene mreže, pa sam samo usputi ispratio, poručio je Lučić i osvrnuo se na priče o povratku u Partizan:

– Imao sam ponude Efes, Fenerbahče, Milano i Zenit… Niko me zaista nije kontaktirao. Mislim da nisu očekivali da ću tako rano produžiti saradnju. Nisu mi prenete želje da me Partizan hoće. Možda tada nisu znali da će igrati Evroligu i nisu mogli da planiraju budžet za narednu godinu. Sam moj potpis je u to vreme mnoge iznenadio i nije bilo priča u tom trenutku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter